TVNET gada albums: 2.vieta PJ Harvey

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2011.gada labāko albumu atskaiti. Vēl tikai viens albums mūs šķir no 1.vietas, un tas ir viens no šā gada mūzikas kritiķu atzītākajiem darbiem («Mercury», «Mojo», «Uncut» balvas) - «Let England Shake».

Ir tādi mākslinieki, kuri ar katru jaunu studijas ierakstu sevi it kā atrod no jauna, mākslinieki, kuri konstanti rada kvalitatīvus darbus un tādējādi ir spējuši saglabāt stabilu un uzticamu fanu bāzi. Viens no šādiem māksliniekiem ir 42 gadu vecā britu alternatīvās mūzikas dīva P.Dž.Hārvija (PJ Harvey) jeb Pollija Džīna Hārvija.

PJ Harvey - The Words That Maketh Murder by Vagrant Records

Gatavojot albumu, Hārvija vairāk nekā divus gadus rūpīgi studējusi dažādu militāro konfliktu vēsturi, militāro žurnālistiku, lai šo pieredzi ieaustu sev tradicionālās skaņās.

Dažas dziesmas veltītas Galipoli kaujai, kas notika Pirmajā pasaules karā (1915. gadā no aprīļa līdz decembrim), kurā tika apvienoti britu un franču spēki, lai ieņemtu Osmaņu impērijas galvaspilsētu Konstantinopoli (tag. Stambula). Mēģinājums neizdevās un nesa ļoti lielus upurus abām pusēm. Īpaši māksliniece pētījusi neseno karadarbību Irākā un Afganistānā, skatījusies dokumentālās filmas, intervējusi karā ievainotos u.tml.

Albuma centrā pati Hārvija iejutusies kara korespondentes ādā, lai albuma vēstījumu precīzāk nogādātu līdz klausītājam.

Jaunais albums (tas seko 2009.gada kopdarbam ar ilggadējo partneri un draugu Džonu Perišu (John Parish) «A Woman A Man Walked By» un 2007. gada klavieru albumam «White Chalk») ierakstīts dzimtajā Bridportā, kādā baznīcā kopā ar Perišu. Plati producējis Flūds jeb Marks Eliss, taču tās tapšanā piedalījies arī grupas «The Bad Seeds» (Nika Keiva ansamblis) bijušais dalībnieks Miks Hārvijs un Žans Marks Bitī (Jean-Marc Butty).

www.pjharvey.net

TVNET Mūzika 1.vieta 30.decembrī!

PJ Harvey "Let England Shake"
PJ Harvey "Let England Shake" Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu