The Vines "Winning Days" (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrāļu jaunie roka censoņi The Vines piedāvā jaunu plati, kas ir kā turpinājums 2002. gada “Highly Evolved”.

The Vines "Winning Days" (Capitol) 4/12

Apsēstība ar Kurta Kobeina daiļradi, dziesmas, kurās pilnīgi atklāti tiek demonstrēts, ka puišiem patiesībā nav ko teikt, skaņdarbi, kas būvēti pēc diviem vai trijiem gataviem šabloniem, un aprēķins ir The Vines raksturīgākie parametri.

The Vines šoreiz atkal sadarbojušies ar producentu Rob Schnapf (Beck, Guided By Voices, Elliot Smith) Vudstokas ierakstu studijā, kas nodrošina panākumu minimumu, proti, “Highly Evolved” numur divi. 26 gadus vecais grupas līderis un dziesmu autors Craig Nicholls īpaši nav sasprindzis, lai radītu kaut ko jaunu vai vismaz nedaudz atšķirīgāku.

Vēl joprojām nesaprotu, kāda velna pēc The Vines vispār kļuva populāri, šādu grunge roka sekotāju pēdējos 10 gadus ir bijis pietiekoši daudz, katrā ziņā Vines jau nu, manuprāt, nav tas labākais eksemplārs. Protams, Vines nav tikai grunge pakaļdarinājums, grupas daiļradē var saklausīt kaut ko no 90. gadu britpopa un 70. gadu The Who, tomēr Vines tautiešu Jet muzikālās aktivitātes šķiet nedaudz simpātiskākas.

Albuma pirmais singls "Ride" ir, manuprāt, truls roka popielas paraugs ar tradicionālu piedziedājumu un bezjēdzīgu saturu. No otras puses, varbūt arī rokmūzikas uzdevums šodien vairs nav izglītojošs vai dumpiniecisks, katrā ziņā Vines roka manifests ir grūti saklausāms...

Pretendents uz gada atkritumu grozu.

Izdošanas datums 23.03.2004.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu