Placebo «Meds» (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Placebo» šonedēļ laiž klajā piekto studijas plati «Meds».

Placebo «Meds»

(Virgin)

7/12

Iesākumā vēlos nedaudz pakavēties atmiņās par nu jau desmit gadus tālo pagātni, kad kādā dzīvokļa ballītē pirmo reizi izdzirdēju šo vitālo trio - «Placebo». Toreiz Braiena Molko nazālais, spalgais vokāls neradīja pat aizdomas, ka dziedātājs patiesībā nav sieviete. 90. gadu beigu valdošajā britpopa un pāri visam esošā «Radiohead» eksperimentu laikā «Placebo» debitēja kā spēcīgs un neapturams viesulis, kas lika runāt par to, ka «Placebo» ir nākotnes roks u.tml. Protams, debijas albuma kasete tika nodrillēta līdz pēdējam, tika uzsūktas jaunas ietekmes un ar nepacietību gaidīts turpinājums.

Tas sekoja ar grupas komerciālo izlaušanos albuma «Without You I'm Nothing» veidolā, kur blakus ierastajam vitālajam skanējumam diemžēl jau iezīmējās dažas vēlīno gadu tendences. Lieki atgādināt, ka kinolentē «Cruel Intentions» iekļautais «Every You Every Me» kļuva par MTV supergrāvēju.

Būtībā ar šiem diviem albumiem, manuprāt, «Placebo» arī beidzās, katrā ziņā «Placebo» nomainīja jauni varoņi un jaunas muzikālās tendences, tas nekas, ka Latvijā dažs labs ansamblis šīs jaunās tendences uzsūc ar deviņu gadu nokavēšanos...

Nevar jau pārmest grupai vēlmi noturēties MTV rotācijā, galu galā puiši šo desmit gadu laikā ir apliecinājuši, ka ir spējīgi izdzīvot šajā nežēlīgajā mūzikas biznesā un, visticamāk, ar laiku vēl izdos sesto, septīto un varbūt pat desmito albumu.

Jaunajā platē, kas seko 2003. gadauzaicināti divi viesmākslinieki, šoreiz gan tas nav Deivids Bovijs, ar kuru Molko izveidojusies laba draudzība 90. gadu beigās, bet gan R.E.M. līderis Maikls Staips («Broken Promise») un «The Kills» dziedātāja VV («Meds»).

Placebo «Meds»
Placebo «Meds» Foto: Publicitātes foto

Tieši duets ar «The Kills» solisti, kas ievada albumu ir viens no plates spēcīgākajiem skaņdarbiem, kura pamatā akustiskās ģitāras rifs, klasiskais Molko elektriskās ģitāras tembrs un VV elegantais viesvokāls. Arī sekojošais «Infra-Red» ir potenciāls singls, īpaši jau spēcīgā piedziedājuma dēļ. «Drag» jau ir solis atpakaļ, bet nosacīti eksperimentālais «Space Monkey» jau ievelk plati bezcerīgā skaņu dūksnājā, no kura nelīdz izkļūt arī aktuālais singls «Because I Want You» un vēl viens potenciāls grāvējs «Post Blue».

Visticamāk, uzticamākie grupas fani nebūs vīlušies, jo tehniski ar plati viss ir kārtībā, taču, ja meklējat mūzikā pārmaiņas un jaunas vēsmas, tad netērējiet laiku...

Izdošanas datums 13.03.2006.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu