Asian Dub Foundation "Tank" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no Apvienotās Karalistes indiešu kopienas ievērojamākajām grupām "Asian Dub Foundation" laiž klajā jaunu politisko manifestu "Tank", kas seko pirms diviem gadiem izdotajam "Enemy Of The Enemy".

Asian Dub Foundation "Tank"

(Virgin)

7/12

Jaunais albums sākas ar pirmo singlu "Flyover", kas ir masīvs deju zāles grāvējs ar klasisku Asian Dub Foundation bītu, "ragga" vokālu un skanīgu piedziedājumu. Tieši "Flyover" ir viena no plates radošajām virsotnēm, ļaujot tikai minēt, kā ADF šobrīd varētu izklausīties "dzīvajā".

Paralēli jaunā albuma ierakstam puiši kopā ar Anglijas Nacionālo operu strādājuši pie jaunas operas, kas veltīta Lībijas līderim Kolonelam Gadafi (Colonel Gadaffi).

Politiskā kritika ASV un Lielbritānijas virzienā atklājas lieliskajā tituldziesmā "Tank", kurā mākslinieki runā par karavīriem, kas, tanku ķēdēm griežoties, ar "death metal" mūziku fonā taranē Irākas ciemus un apšauj civiliedzīvotājus. Muzikāli ADF vairāk izmanto "ragga" elementus, brīžiem radot tiešas asociācijas ar agrīnajiem Massive Attack (Horāsa Endija balss dziedāšanas maniere) un piemirstajiem Audioweb.

Vairākkārt atzīta par labāko britu koncertgrupu, Asian Dub Foundation studijas ierakstos tomēr nespēj noturēt vienotu ritmu, vairāki skaņdarbi šķiet brīžiem nedzīvi, arī plates garastāvokļu maiņa ir pārlieku bieža. Galu galā - Džordža Buša juniora kritika jau kādu laiku ir kļuvusi teju vai modes lieta ... varbūt pietiks?

Izdošanas datums 28.02.2005.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu