Nick Cave And The Bad Seeds «Nocturama»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Austrālijā dzimušā 45 gadus vecā Nika Keiva (Nick Cave) vārds mūzikas pasaulē ir plaši pazīstams un cienīts.

Nick Cave And The Bad Seeds «Nocturama»

(Mute)

10/12

Keivs pazīstams arī kā literāro darbu autors, 1980. gadu beigās tika publicēti vairāki viņa sacerējumi, kā arī viņš filmējies vairākās kinolentēs, tostarp Vima Vendersa 1987. gada filmā «Wings Of Desire».

Pēc «Birthday Party» izjukšanas 1983. gadā Keivs izveidoja «The Bad Seeds» - grupu, kurā darbojas arī ex-Magazine un ex-Einsturzende Neubauten dalībnieki.

«Nocturama» jau būs divpadsmitais grupas studijas ieraksts, kas ierakstīts 2002. gada sākumā, kad grupa izbrīvēja laiku starp koncertturnejām, lai ierakstītu jaunās kompozīcijas. Ieraksts tapis vienas nedēļas laikā un to producējuši paši «The Bad Seeds». Albuma singla «Bring It On» videoversiju veidojis režisors Džons Hilkouts (John Hillcoat), kas iepriekš sadarbojies ar Keivu filmā «Ghosts Of The Civil Dead».

Ieraksta skaistākās dziesmas ir ieturētas liriskās noskaņās, taču netrūkst arī eksplozīvu skaņdarbu. Albuma noslēdzošā «Babe, I’m On Fire» ir 15 minūšu gara epohāla postpanka garā ieturēta kompozīcija, kurā piedalās «Ian Dury and The Blockheads» atlikušie dalībnieki.

«Nocturama» vēlreiz pierāda, ka Niks Keivs ir viens no spilgtākajiem mūsdienu dziesminiekiem, kura radošās potences vēl ne tuvu nav izsīkušas.

Izdošanas datums 11.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu