Modest Mouse «Good News For People Who Love Bad News» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī neesmu pazīstams ar «Modest Mouse» nu jau 10 gadus ilgo muzikālo daiļradi, «Good News For People Who Love Bad News», manuprāt, ir pārliecinošs un spēcīgs ieraksts, kura vadošais singls «Float On» ir teju vai pielīdzināms roka šedevram.

Modest Mouse «Good News For People Who Love Bad News»

(Epic)

10/12

Trīs puiši no Sietlas, ASV, sanāca kopā jau tālajā 1993. gadā un ar laiku kļuva par vienu no amerikāņu indie roka ievērojamākajiem vārdiem, drīz sekoja arī piedāvājumi no lielajām mūzikas izdevniecībām, grupa izvēlējās sadarboties ar «Sony». Pa šiem gadiem ar māksliniekiem ir notikuši dažādi negadījumi – solists Aizeks Brūks lauzis žokli, saņēmis apsūdzības izvarošanā, paspējis vēl pagājušogad izdot savu solo plati ar segvārdu Ugly Cassanova, lai atgrieztos ar «Modest Mouse» komerciālāko (labā nozīmē) un pozitīvāko skaņu ierakstu. Jaunā albuma producents ir Deniss Herings (Camper Van Beethoven, Throwing Muses).

Plate sākas ar 20 sekunžu garu pūšamo instrumentu intro, ko izpilda Dirty Dozen Brass Band, un bez apstāšanās pāriet ģitāras arpedžijās («World At large»), kurai pievienojas Flaming Lips stilā ieturēta balss ar «pa-pa-para» bekvokālu fonā. Kā trešais treks vārda vistiešākajā nozīmē eksplodē «Float On», teicama ir arī skaņdarba videoversija, ko darinājis Kristofers Milzs (Interpol, Broken Social Scene), tajā puiši redzami gluži vai ukraiņu vai baltkrievu nacionālajos tautastērpos ar milzīgām ūsām un aitiņām fonā. Viens no gada singliem.

Pie muzikālajām ietekmēm var pieskaitīt gan Pixies, gan Talking Heads, gan Nīla Jangu (Neil Young) un Tomu Veitsu, taču, manuprāt, «Modest Mouse» jau uzlūkojami kā patstāvīgi sava muzikālā ceļā gājēji. Domāju, ka «Good News For People Who Love Bad News» ir viens no šā gada rokmūzikas interesantākajiem albumiem.

Izdošanas datums 19.07.2004.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu