St. Vincent «Actor» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Talants un daile roku rokā - Anija Klārka (Annie Clark), jeb St. Vincent ir spilgts piemērs šādai dieva dāvanai.

St. Vincent «Actor»

(Beggars/4AD)

10/12

Pēdējos gados pie popmūzikas apvāršņa uzplaukušas vairākas talantīgas un spējīgas sieviešu kārtas popdīvas - sākot jau no visur esošajām Lady GaGa un Lily Allen, beidzot ar virkni meiteņu, kuras izvēlas uzturēties ne tik spilgtās prožektoru gaismās un rada interesantu, eksperimentālu popmūziku: Bat For Lashes, Ladyhawke, Laura Marling, Alela Diane, La Roux u.c.

Viena no šādām dāmām, kura jau 2007. gadā izdeva lielisku debijas plati «Marry Me» (laika trūkuma dēļ to nepaspēju šeit aprakstīt) ar fantastisko dziesmu «Now, Now» ievadā ir 27 gadu vecā amerikāņu dziedātāja Anija Klārka, jeb St. Vincent (nosaukums aizgūts no slimnīcas, kurā miris slavenais velsiešu dzejnieks Dilans Tomass (Dylan Thomas)).

St. Vincent "Actor"
St. Vincent "Actor" Foto: Publicitātes foto

Meitene savas muzikālās darbības ceļa sākumā muzicējusi kopā ar daudzgalvaino Teksasas orķestri The Polyphonic Spree, vēlāk kļuvusi par dziesminieka Sufjana Stīvensa (Sufjan Stevens) pavadošās grupas ģitāristi un 2006. gadā spērusi pirmos soļus solokarjeras virzienā, izdodot EP «Paris Is Burning».

Būdama lieliska mūziķe (pati spēlē visus instrumentus), St. Vincent izmantojusi savas aranžēšanas prasmes, radot aizraujošu popmūzikas, indie, džeza un kora mūzikas kokteili. Albuma ievadošais «The Strangers» (skat. audio) iesākas ar daudzbalsīgu Annijas ūjināšanu, apaug ar vieglu dejojamu bītu, skaistu melodiju, kura dziesmas vidū eksplodē agresīvā elektriskās ģitāras rifā. Bagātīga stīgu un pūšamo instrumentu klātbūtne, protams, brīžiem sasaucas ar Sufjana Stīvensa daiļardi, taču tās arī vienīgās līdzības. Brīžiem elektroniskie bīti atgādina Bjorkas 1990. gadu eksperimentus, bet kopumā Anijas Klārkas muzikālais rokraksts ir unikāls.

Jaunā plate ar vadošo singlu «Actor Out of Work» (skat. video) priekšgalā tapusi Disneja multfilmu iespaidā. Anija vēlreiz pārskatījusi savas mīļākās «Snow White», «Stardust Memories» un «Badlands» filmiņas un savā prātā iedomājusies, ka sacer šīm filmām jaunus skaņu celiņus.

«Es centos radīt ko tādu, kas būtu vielaikus ļoti tīrs un nevainīgs, kā Disneja filmās tēlotais, taču vienlaicīgi nedaudz asiņains un atbaidošs,» viņa komentē kādā intervijā. «Es centos savienot šīs divas lietas, kuras man ir tuvas vienādā mērā.»

Viens no gada albumiem, nav šaubu!

Izdošanas datums: 05.05.2009.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu