Audio Bullys "Generation" (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu hiphopa duets "Audio Bullys" šogad pārsteidza UK top 40 ar pārdomāto remiksu Nensijas Sinatras skaņdarbam "Shot You Down", kas vēl pavisam nesen atguva otro elpu Kventina Tarantino lentē "Kill Bill 2".

Audio Bullys "Generation"

(Source)

7/12

Pirms diviem gadiem puiši Saimons Frenks (Simon Franks 24) un Toms Dinsdeils (Tom Dinsdale 26), kas toreiz vēl dzīvoja kopā ar vecākiem, debitēja ar albumu , kurā blakus viduvējiem un nepabeigtiem bītiem bija atrodamas dažas brīnišķīgas mūzikas pērles - "100 Million", "Turned Away" un "Things". Minētās kompozīcijas bija savdabīga atbilde urbānajam Maikam Skineram ("The Streets") un lika cerēt uz spožu turpinājumu.

Beidzot otrais puišu ieraksts "Generation" šonedēļ nonāk mūzikas veikalu plauktos, un diemžēl jāsaka uzreiz, ka cerētā revolūcija šoreiz nenotiks.

Plati ievada futūristisks ievads, kurā klausītājs tiek sagatavots dueta "jaunajam virzienam", un sekojošais vasaras deju grāvējs "Shot You Down" liek kājām pašām kustēties līdzi ritmam. Turpinājumā Audio Bullys izšauj, manuprāt, plates spēcīgāko skaņdarbu "Keep On Moving", kas ir tipisks britu hiphops ar vēl britiskāku piedziedājumu centrā, tā vien liekas, ka piedziedājumā pieaicināts pats Aiens Brauns (Ian Brown) no "The Stone Roses". Dziesmas sempls aizgūts no Steely Dan klasiskā 1972. gada hita "Midnight Cruiser".

Diemžēl plate līdz ar to ir galā, kaut tajā atrodami vēl 10 skaņdarbi, to skaitā sadarbība ar Mr Fox un Roots Manuva, kā arī kopdarbs ar bijušo Madness solistu Suggs. Nesaku, ka albums ir neizdevies, taču, manuprāt, zēni ir iekāpuši deju bītu teritorijā, kur šo nišu aizņēmuši daudz spējīgāki un veiksmīgāki dīdžeji. Manuprāt, liela daļa Audio Bullys bītu ir amatieriski un līdz galam nepabeigti, citiem vārdiem - nekas interesants un nedzirdēts. Tā vietā, lai turpinātu sintezēt hiphopu un garage minētajās dziesmās "100 Million", "Turned Away", "Things", kā arī jaunajā "Keep On Moving", puiši iestiguši dažādu deju mūzikas stilu dūksnājā, iespējams, cenšoties atkārtot "Shot You Down" panākumus.

Arī jaunākais singls "I''m In Love" ir atklāts mēģinājums izcelt "kāpostu", tas drīzāk izklausās pēc kāda puišu grupas "Blue" hita vai tml.

Izdošanas datums 31.10.2005.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu