Stuart A Staples "Leaving Songs" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav noslēpums, ka Tindersticks bija ļoti laba grupa.

Stuart A Staples "Leaving Songs" (Beggars Banquet) 8/12

Kopš 2003. gada pēdējā studijas darba par Tindersticks nekas daudz nav vairs dzirdēts. Toties grupas balsts, balss un dziesmu autors Stjuarts Eštons Steiplss (Stuart Ashton Staples) turpina nodarboties ar soloierakstiem un tikai 10 mēnešus pēc 2005. gada solodebijas "Lucky Dog Recordings 03-04" laiž klajā jaunu albumu "Leaving Songs".

Kā komentē pats Stjuarts Steiplss, pēc pēdējā grupas ieraksta viņš neapzināti sajutis vēlmi radīt ko atšķirīgu, viņš strādājis pats savā mājas studijā pie savām solodziesmām, pieaicinot Janu Tīrsenu (Yann Tiersen - klavieres) un Tiger Lillies bundzinieku Edrianu Hjūžu (Adrian Huge). Uz jautājumu, vai tas ir Tindersticks gals, Stjuarts atbild izvairīgi, katrā ziņā visi seši grupas mūziķi esot tuvi draugi un nāk no līdzīgas vides un vietas.

Jaunā plate ir tikai 36 minūtes gara, tajā iekļautas 10 kompozīcijas. Divās dziesmās piedalās arī viesvokālisti - "This Road Is Long" dzirdama savulaik populārās dziesmas "Show Me Heaven" izpildītāja Marija Makī (Maria McKee), savukārt aktuālajā singlā "That Leaving Feeling" Stjuarts dzied tandēmā ar dziedātāju Lhasa de Sela, kas bija dzirdama arī minētajā Tindersticks pēdējā platē.

Muzikāli Stjuarts šajā ierakstā atkal tuvinās Tindersticks pēdējo ierakstu indīsoula skanējumam atšķirībā no akustiskā un intīmā pirmā soloieraksta. Plati ievada tipisks Tindersticks paraugs "Goodbye To Old Friends", ko papildina Lambchop garā ieturētais "Path". Jāsaka, ka diezgan bieži Stjuarts izmanto amerikāņu alternatīvā kantrī elementus - slide ģitāru, Claexico raksturīgu bungu ritmu un skaņu. "Which Way The Wind" pat iesākas ar latīņamerikāņu pūšaminstrumentu motīvu, apaug ar tradicionālu akustiskās ģitāras, klavieru un elektriskās ģitāras pavadījumu. Brīžiem ieskanas pat kaut kas no Nika Keiva (Nick Cave) un Hovija Gelba (Howe Gelb) daiļrades.

Steiplsa īpatnējais balss vibrato nav sajaucams ne ar vienu citu dziedātāju, mierīgā plates noskaņa maigi apdullina un iesūc sevī. Patīkama atkalredzēšanās!

"It''s not that I don''t love you or I am tired of your ways... but I catch myself in the mirror and remember I have to do something with my life."

Izdošanas datums 29.05.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu