CocoRosie «The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Māsas Bjanka (Bianca) un Sjera Kasedijas (Sierra Casady), plašāk pazīstamas kā CocoRosie (Coco un Rosie ir meiteņu bērnības iesaukas), izdod trešo studijas plati.

CocoRosie «The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn»

(Touch & Go)

10/12

Blīvplate ar nosaukumu «The Adventures of Ghosthorse and Stillborn» veikalu plauktos iegūlusies jau šonedēļ ar mūzikas izdevniecības «Touch & Go» starpniecību. Kā jau meitenes solīja, jaunajā ierakstā lielāks uzsvars likts uz hiphopa bītiem. Vairākus gadus «CocoRosie» māsas savos dzīvajos koncertos bija integrējušas hiphopa elementus, beidzot šajā studijas ierakstā tie dzirdami visā savā krāšņumā. Kā producents šā nodoma īstenošanā pieaicināts Bjorkas skaņu vīrs Valgeirs Sigursons.

Jaunais 12 dziesmu apkopojums daļēji ticis ierakstīts kādā Dienvidfrancijas kūts studijā, kā arī Islandē:

Mēs strādājām veselu gadu, lai visu to savērptu kopā,

komentē Bjanka. «Bet pats albums kā tāds tika ierakstīts dažādās nodalītās ierakstu studijās.»

2004. gadā «CocoRosie» debijas plati raksturoju kā «mājās ceptas pankūkas», attiecinot to uz mājas apstākļos radītu mūziku. Pirmais ieraksts bija lielisks! Par «Noah»s Ark» nesošo singlu toreiz kļuva brīnišķīgais māsu un Antonija Hegartija (Antony and the Johnsons) tandēms dziesmā «Beautiful Boyz«.

Jaunais CD iesākas ar četru minūšu garo «Rainbowarriors», ko acīmredzot māsas izvēlējušās ievadam kā «jaunās skaņas» raksturīgāko skaņdarbu. Tā pamatā viegls bīts, sintezatora akordi, plates skrāpēšana un līdz nepazīšanai pārveidota elektriskā ģitāra, pāri visam eņģelisks piedziedājums. Viena no māsām savulaik bijusi iesācēja operas dīva, savukārt otra nekad agrāk nav dziedājusi, taču tas netraucē vienai eleganti repot, otrai kariķēt operas ārijas.

Skaistākais plates skaņdarbs, manuprāt, ir numur 2 - «Promise», savdabīgs palēnināts hiphops ar iekšēju spriedzi, kas tiek kāpināta ar katru rečitatīva rindiņu, līdz atplaukst bjorkiskā piedziedājumā. Viss albums kopumā, visticamāk, pateicoties Bjorkas skaņu vīra ieguldījumam, daudz vairāk tuvinās Islandes dīvas eksperimentiem, šeit mazāk dzirdamas iepriekšējos ierakstos izmantotās zelta ķēdes grabināšanas, katlu skrāpēšanas u.tml.

»Japan» ir albuma lielais hits, tā pamatā jamaikiešu regeja akcentā līdzi dziedama un dungojama melodija «pastum, pastum, pietupies» garā:

»Everybody wants to go to japan everybody wants to go to japan everybody wants to go to japan everybody, just hold hands

Lielisks ieraksts, kaut varbūt mazliet pārproducēts.

Izdošanas datums - 09.04.2007.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu