Bill Carrothers «Shine Ball»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bils Keroters (Bill Carrothers) ir pazīstams džeza pianists jau 20 gadus.

Bill Carrothers «Shine Ball»

(Fresh Sound New Talent)

10/12

Sastāvs: Bill Carrothers - prepared piano Gordon Johnson - akustiskais bass Dave King - bungas, waterphone

Bils Keroters (Bill Carrothers) ir pazīstams džeza pianists jau 20 gadus. Viņš muzicējis kopā ar Deivu Duglasu (Dave Douglas), Biliju Higinsu (Billy Higgins), Lī Konicu (Lee Konitz), Geriju Pīkoku (Gary Peacock), Tūtsu Tilemanu (Toots Thielemans) u.c.

Ierakstījis vairākus albumus, no kuriem pēdējais veltīts viņa lielākajai kaislībai - beisbolam. Visas 13 «Shine Ball» kompozīcijas radušās spontānas improvizācijas rezultātā kopā ar basģitāristu Džonsonu un bundzinieku Kingu (pazīstams arī kā projekta «The Bad Plus» bundzinieks). Izņemot «Watchman, Tell Us Of The Night», kas ierakstīts agrāk kopā ar Metjū Cimermanu (Matthew Zimmerman) Mineapolē.

Ieraksts veikts dzīvajā, bez atkārtotas pārrakstīšanas vai labojumiem. Kerozers izmanto komponista Džona Keidža «prepared piano» tehniku, piestiprinot pie klavieru stīgām dažādus metāla priekšmetus, tādējādi radot jaunas skaņas un sajūtas. Bundzinieks izmanto eksotisku metāla perkusiju «waterphone». Rezultāts ir vitāls trīs džeza meistaru garadarbs.

Izdošanas datums 07.02.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu