The Decemberists "Castaways and Cut-Outs"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kaut arī "The Decemberists" debijas ieraksts "Castaways and Cut-Outs" izdots jau 2002. gadā, šogad tas tiek laists klajā atkārtoti.

The Decemberists "Castaways and Cut-Outs"

(Hush 2002/ Kill Rock Stars 2003)

10/12

Tam, protams, ir zināms pamatojums, pirmkārt jau tāpēc, ka tas vienkārši ir ļoti labs. Melodisks, akustisks dziesmu albums, kas vietām atgādina Wilco, Neutral Milk Hotel un La’s mūziku. "The Decemberists" varētu ari dēvēt par Portlandas atbildi skotu Belle And Sebastian.

Viena no skaistākajām albuma, varbūt pat gada dziesmām, manuprāt, ir "Here I Dreamt I Was An Architect", kurā La’s cienīga ģitāras partija kopā ar Kolina Meloja (Colin Meloy) balsi veido lielisku harmoniju. Tieši Melojs ir visu grupas dziesmu autors un izpildītājs.

Mūzikas kritiķiem ļoti patīk dziedātāja balsi salīdzināt ar Neutral Milk Hotel līderi Džefu Mangumu (Jeff Mangum), kuru tembri tiešām ir līdzīgi. "The Decemberists" mūziku varētu dēvēt par akustisko folku ar ne pārāk optimistisku un priecīgu skanējumu, varbūt vienīgais izņēmums ir saulainais „July”, kas noskaņas un formas ziņā līdzinās Wilco dziesmai „Heavy Metal Drummer”. Plaši izmantots akordeons, akustiskā ģitāra, radot asociācijas ar savdabīgām jūrā braucēju dziesmām.

"The Decemberists"– viens no 2002. gadā lieliskākajiem un vienlaicīgi nedaudz nenovērtētiem muzikālajiem atklājumiem.

Izdošanas datums 21.05.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu