Gotan Project "Lunatico" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms pieciem gadiem franču trio Gotan Project kļuva par pasaules mēroga mūzikas sensāciju, apvienojot dzīvo Argentīnas tango un elektronisko mūziku.

Gotan Project "Lunatico"

(XL)

10/12

Gotan Project debijas plate kļuva teju vai par interjera aksesuāru jebkura sevi cienoša lounge mūzikas cienītāja mājā. Atgādināšu, ka Gotan Project viesojās arī Rīgā 2003. gadā Latvijas Nacionālajā operā.

Šonedēļ elektroniskā tango meistari atgriežas ar jaunu studijas plati "Lunatico", kuras nosaukums aizgūts no pirmās Argentīnas tango superzvaigznes Karlosa Žardela (Carlos Gardel 1890-1935) iemīļotā sacīkšu zirga vārda.

Tāpat kā pirmajā albumā, vairākas dziesmas iedziedājusi Barselonā dzimusī soliste Kristina Vilalonga (Cristina Vilallonga), arī aktuālo singlu "Diferente".

Jaunā plate iesākas ar pirmo pārsteigumu - sadarbību ar amerikāņu alt. kantri kolektīvu Calexico dziesmā "Amor Porteno". Skaņdarbā izmantota klasiska Calexico akustiskā un elektriskā vesternu ģitāra, klavieres, bandoneons un Vilalongas elegantā balss. "Notes", piedaloties Argentīnas tango leģendai Juan Carlos Caceres turpina ierakstu jau pirmās plates elektroniskajos ritmos, savukārt aktuālais "Diferente" apvieno Vilalongas dziedāto melodiju ar stīgu aranžējumu, akordeona motīvu un dejisku bītu.

"Celos" ieved klausītāju kādā piesmēķētā džeza bārā Buenosairesā, savukārt titulskaņdarbs "Lunatico" atgādina, ka šis var būt arī tīra tango ieraksts ar slavenā sacīkšu zirga pakavu klaboņu fonā. "Mi Confesion" piedalās Argentīnas hiphopa kolektīvs Koxmoz, savukārt skaņdarbā "Domingo" Dienvidāfrikas ģitārists Džimijs Santoss (Jimi Santos).

Ja jums tīk "Revancha Del Tango", tad jaunā plate noteikti neliks vilties. Lielisks albums!

Izdošanas datums 10.04.2006.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu