Bugge Wesseltoft «Film Ing» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējos 10 gadus pianists, komponists, producents un izpildītājs Buge Veseltofts (Bugge Wesseltoft) ir kļuvis par vienu no ievērojamākajiem džeza mūzikas popularizētājiem un komponistiem ne tikai dzimtajā Norvēģijā, bet arī visā plašajā pasaulē.

Bugge Wesseltoft «Film Ing»

(Jazzland)

10/12

Viņš droši iekļaujas elitārajā mūzikas izdevniecības ECM mūziķu grupā, spēlējis kopā ar Jan Garbarek, Terje Rypdal un Billy Cobham.

1994. gadā Bugge izveido jaunu muzikālu projektu - New Conception of Jazz, kas aizsāk zināmā mērā mākslinieka unikālās skaņas meklējumus, drīz izveido arī pats savu mūzikas izdevniecību Jazzland un pulcē ap sevi skandināvu progresīvākos džeza mūziķus.

Šogad nāk klajā pianista jaunākais studijas ieraksts «Film Ing», ko autors izdod pats savas ierakstu izdevniecības paspārnē. Mājvietu pie Jazzland atraduši arī tādi ievērojami mākslinieki kā Sidsel Endresen, Beady Belle, Wibutee un Mari Boine.

Buges mūziku kritiķi dēvē par deep-house/techno/ambient džeza kokteili, arī šoreiz šo formulu varētu attiecināt uz «Film Ing», kas varētu būt, manuprāt, viens no labākajiem mākslinieka veikumiem. Ierakstā piedalās virkne viesmākslinieku, no kuriem par prominentākajiem varētu dēvēt saksofonistu Džošua Redmenu (Joshua Redman) un sufi dziedātāju Dhafer Youssef. Plates pirmajā un vienīgajā vokālajā skaņdarbā «Skog» dzirdama arī norvēģu dziedātājas Øyonn Groven Myhren savdabīgā balss.

Buges muzicēšanā var saklausīt kaut ko no Chic Corea un pat franču komponista Erika Satī impresijām, tikai vietām mākslinieks demonstrē sava instrumenta tehniskās iespējas, pārsvarā radot skaņu noskaņas un epizodiskus motīvus. Lieliski.

Izdošanas datums 24.02.2004.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu