The Big Pink «Future This» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms diviem gadiem pasaules mūzikas topus (īpaši Apvienotajā Karalistē) pāršalca «smagās popmūzikas» grāvējs «Dominos». Gandrīz katrs mūzikas klausītājs spēja nodungot «Dominos» lipīgo piedziedājumu, taču tikai retais zināja, kurš ansamblis izpilda šo hitu. Dziesma bija kļuvusi lielāka par pašu dziesmas autoru. Šogad, kad «Dominos» aktualitāte jau zudusi, londonieši «The Big Pink» atgriežas ar jauniem muzikāliem domino kauliņiem

The Big Pink «Future This»

(4AD)

8/12

«The Big Pink», kas ir divu multiinstrumentālistu Robija Fērza (Robbie Furze) un Mailo Kordela (Milo Cordell) izveidots projekts, savu otro studijas albumu «Future This» dīvainā kārtā iesāk ar dziesmu «Stay Gold», kurai ir līdzīgs bungu bīts kā «Dominos». Puiši gan taisnojas, ka nav gribējuši, lai šī dziesma ievada albumu, taču vienlaikus atzīst, ka «Stay Gold» un arī albuma otrais skaņdarbs «Hit The Ground (Superman)» ir savdabīgs tilts uz pirmo albumu «A Brief History Of Love».

Dziesmas teksts aizgūts no rakstnieces Sūzanas Hintones (Susan Eloise Hinton) darba «The Outsiders» («Stay gold, Ponyboy»), kuru 1980.gados ekranizējis Frensiss Fords Kopola (Francis Ford Coppola).

The Big Pink - "Hit The Ground (Superman)" by TheNJUnderground

Savukārt aktuālais singls «Hit The Ground (Superman)» ir tapis avangarda mūziķes Lorijas Andersones (Laurie Anderson) ietekmē (dziesmā izmantots arī Andersones balss sampls). Dziesma vēsta par to, ka mūs neglābs neviens cits (kāds Supermens) kā vien mēs paši.

The Big Pink «Future This»
The Big Pink «Future This» Foto: Publicitātes foto
«Mēs vienkārši vēlējāmies kaut ko dejiskāku, vieglāku,»

skaidro Robijs. «Pirmais albums tapa ar zināmu negatīvu enerģiju un, spēlējot astoņus mēnešus koncertos šīs dziesmas, prasījās kas gaišāks.»

Albumu savā mājas studijā ierakstījis un producējis pieredzējušais skaņu vīrs Pols Epsvorts (Paul Epworth), kas strādājis ar Adeli un «Foster The People».

Albumā plaši izmantoti dažādi sampli, ap kuriem veidojušās dziesmas. «Give it Up» dzirdams soulmūzikas dziedātājas Anas Pīblas (Ann Peebles) «Lose Your Mind» fragments, «Lose Your Mind» ir šis tas no «Siouxsie and the Banshees», savukārt pašu puišu mīļākajā albuma dziesmā «The Palace» izmantots sampls no 1993.gada filmas «True Romance».

Koncertos puišiem palīdz vēl pāris mūziķu - multiinstrumentālists Zens Lions (Zan Lyons) un Viktorija Smita (Victoria Smith), kas nomainījusi ekstravaganto japāņu bundzinieci Akiko Matsuru.

Puiši ar otro albumu izvēlējušies iet pa drošāko ceļu, ko, protams, nevar pārmest. Varbūt ar nākamo ierakstu izdosies pacelties kvalitatīvi jaunos radošos augstumos.

Izdošanas datums 16.01.2012.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu