Matthew Shipp «One»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Frīdžeza milzis Metjū Šips (Matthew Shipp) pēc neskaitāmiem muzikāliem eksperimentiem atgriezies pie pirmsākumiem.

Matthew Shipp «One»

(Thirsty Ear)

7/12

Vēsture; Metjū Šips dzimis 1960. gadā ASV un džeza mūzikai nodevies jau no 12 gadu vecuma. 1984. gadā viņš pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā, kur arī iepazīstas ar leģendāro frīdžeza saksofonistu Deividu Veiru (David S. Ware), kas viņu uzaicina savā sastāvā. Vēlāk Šips jau sāk strādāt pats pie saviem projektiem kopā ar basģitāristu Viljamu Parkeru (William Parker) u.c. pazīstamiem džeza mūziķiem.

CD apskatos Šipa vārds jau tiek minēts, šķiet, ceturto reizi, proti, pirmais Šipa lielais uznāciens notika kopā underground hiphopa māksliniekiem «Antipop Consortium» 2003. gada platē, kurā Šips saspēlējas ar vibrofonistu Kanu Džamalu (Khan Jamal), basģitāristu Viljamu Pārkeru u.c.

Arī 2004. gada diskā Šips palicis uzticīgs saviem mūziķiem – basģitāristam Viljamam Pārkeram, bundziniekam Džeraldam Klīveram un elektroniķim Krisam Flamam jeb FLAM, kas sadarbojies gan ar DJ. Spooky, gan hiphopa mākslinieku Killah Priest u.c. Tiesa, šis ieraksts jau nestāv līdzās «Equilibrium» un tas, šķiet, pamudinājis Šipu meklēt jaunus izteiksmes veidus.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajā platē «One» 46 gadus vecais pianists dzirdams viens pats pie klavierēm. Ja esat profesionāls džeza pianists, vai vēlaties par tādu reiz kļūt, tad šis ieraksts noteikti atvērs jums jaunus radošos apvāršņus. Ja esat vienkāršs mūzikas klausītājs, tad visticamāk, vairāk par vienu reizi šo plati nespēsiet noklausīties ...

Izdošanas datums 31.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu