Captain "This Is Hazelville" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bija jāpaiet vairākiem gadiem, lai termins "izklausās pēc 80. gadiem" no negatīvas nozīmes pārvērstos par modernu, stilīgu un vēlamu asociāciju.

Captain "This Is Hazelville" (EMI) 8/12

Brīdi jāpadomā, kad tad īsti sāka atgriezties šī mīlestība uz 80. gadu popmūzikas sintezatoru skaņām, bungmašīnu ritmiem un romantiskām melodijām. Prātā nāk nosaukumi Zoot Woman, Junior Boys, nerunājot jau nemaz par postpanka un softroka atdzimšanu The Futurheads, The Feeling u.c. veidolā. Tomēr tāds noteikts robežstabs, manuprāt, nav nospraužams...

Lūk, arī jaunākais mūzikas biznesa haizivs "EMI" atradums - grupa Captain vai precīzāk - trupa. Tieši tā, viens no grupas dalībniekiem savulaik aizbēdzis ar ceļojošo cirku, savukārt pārējie tīri vizuāli rada savdabīgas teātra trupas iespaidu. Muzikāli šeit var saklausīt gan Prefab Sprout, gan U2, gan 90. gadu beigās par supergrupu pasludinātos Ultrasound.

Captain galvenais virzītājspēks ir sieviešu un vīriešu balss tandēms, proti, Riks Flinns (Rik Flynn) un Klāra Zembeka (Clare Szembek), kas kopā dziedot izklausās vienkārši brīnišķīgi. Grupa savās dziesmās izmanto klasisku popmūzikas formulu - pantiņš-piedziedājums-pantiņš-piedziedājums, kas spilgti dzirdams aktuālajā hitā "Glorious", kas seko jau dzirdētajiem "Broke" un "Frontline".

Pirms albuma izdošanas Captain koncertējuši kopā ar Kaiser Chiefs, The Magic Numbers, Ordinary Boys, The Delays u.c., iekrituši acīs dīdžejiem Stīvam Lamekam un Zeinam Louvam un beigās noslēguši līgumu ar EMI. Pieaicinot 80. gadu superproducentu Trevoru Hornu (Frankie Goes to Hollywood, ABC, Pet Shop Boys u.c.), arī tapis "This Is Hazelville".

No vienas puses jau šāds superprodukts it kā nedaudz atgrūž ar savu sterilo, pareizo, komerciālo fonu, taču no otras - brīžos, kad melodiskajos piedziedājumos ieskanas minētās divbalsības, neviļus pieķer sevi pie domas - ka patīk jau tomēr...

Izdošanas datums 14.08.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu