Dresden Dolls "Yes, Virginia" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bostonas ekscentriskais duets Dresden Dolls, gatavojot jauno albumu, iedvesmu smēlās pagātnē.

Dresden Dolls "Yes, Virginia"

(Roadrunner)  

6/12

"Puse no jaunā albuma muzikālā materiāla ir tapusi agrāk par mūsu pirmo disku," komentē dziedātāja un pianiste Amanda Palmere (Amanda Palmer). "Dažas idejas ir radušās pat tad, kad Dresden Dolls vēl neeksistēja, tās ir dziesmas, ko es rakstīju, būdama pusaudze. Protams, daudz kas ir tapis tagad, taču man ir grūti vienlaicīgi koncertēt un radīt mūziku."

Jāsaka, ka pirms diviem gadiem izdotais debijas ieraksts patīkami pārsteidza galvenokārt ar dueta skatuves tēlu, integrējot cirka, pantomīmas un modernā teātra vizuālo estētiku. Muzikāli platē bija atrodami tikai pāris lieliski hiti, to vidū arī fantastiskais "Girl Anachronism".

Jaunā plate diemžēl apliecina dziedātājas Amandas Palmeres teikto, un ir jūtams, ka dziesmas ir zaļas un infantilas, proti, tik tiešām rodas iespaids, ka dziedātāja tās radījusi vēl pusaudžu gados.

Melodijas brīžiem nomāc primitīvs teatrāls farss, izkliegta dzeja, pārspīlētas emocijas un pāri visam pliekans un primitīvs divu instrumentu pavadījums. Tikai atsevišķi skaņdarbi ieturēti "Dresden Dolls" veiksmīgākajās tradīcijās, šeit jāmin "Dirty Business" un varbūt roķīgais "Modern Moonlight". Ja salīdzinām Dresden Dolls ar citām niknām klavieru dāmām, tad Amanda Palmere stipri atpaliek no perfekti noslīpētās Fionas Eplas skaņas, no Nelijas Makī kabarē un hiphopa kiča, Torijas Emosas brieduma un Mates Of State vitalitātes un melodijām.

Iespējams Dresden Dolls lielākais pluss ir dzīvo koncertu šovs, to zināmā mērā apliecina novembrī izdotais grupas dzīvās uzstāšanās DVD "Paradise", kurā skatāma stundu gara dokumentālā lente un dzīvie koncerti, kurus pavada "Brigāde" - cirka mākslinieku grupa, kas izklaidē skatītājus koncerta laikā. Taču studijas ieraksts no dzīvā šova pagaidām atpaliek krietni...

Jaunās plates nosaukums "Yes, Virginia" aizgūts no veca "New York Sun" laikraksta numura, kurā redakcija publicē atklātu paskaidrojuma vēstuli astoņus gadus vecajai meitenītei Virdžīnijai, ka Santa Klauss tomēr eksistē.

Izdošanas datums 17.04.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu