Lynden David Hall "In Between Jobs" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

31 gada vecumā pēc ilgas cīņas ar vēzi miris viens no britu soulmūzikas spilgtākajiem pārstāvjiem Lindens Deivids Hols (Lynden David Hall).

Lynden David Hall "In Between Jobs" (Random Soul) 8/12

Lindena Deivida Hola pēdējais studijas darbs "In Between Jobs" pagājušogad laiku pa laikam viesojās manā atskaņotājā, tā arī nespēju izskaidrot, kādēļ neatradu laiku tā recenzijai. Diemžēl šobrīd iemesls, lai aplūkotu šo albumu un Hola daiļradi kopumā, ir ļoti nepatīkams - Dienvidlondonas iedzīvotājs Lindens Deivids Hols, kas 1998. gadā saņēma "Mobo" balvu kā labākais jaunais izpildītājs, miris otrdien ar retu onkoloģisku slimību.

Atžīšos, ka vienmēr esmu Holu uzskatījis par ļoti daudzsološu un perspektīvu mākslinieku, kura lielākie sasniegumi vēl tikai nāks ar laiku un pieredzi, diemžēl mūziķis klausītājiem ir atstājis tikai trīs studijas ierakstus - "Medicine 4 My Pain" (1997), "Other Side" (2001) un jauno "In Between Jobs".

Muzikāli Hols seko Ela Grīna (Al Green), Kērtisa Meifīlda (Curtis Mayfield), Sly Stone, Mārvina Geja (Marvin Gaye) fanka un soulmūzikas tradīcijai. Starp laikabiedriem līdzības var vilkt ar D''Angelo un Maxwell. Arī jaunais ieraksts droši stāv blakus D''Angelo neosoula šedevram "Brown Sugar", tiesa, Hols tā arī nav spējis vai nav vēlējies radīt universālu radio hitu - viss jaunās plates muzikālais materiāls ir viendabīgs, plūstošs un mūsdienīgs R&B un neosoula sakausējums. Hola falsets atgādina par 70. gadu soulmūzikas zelta arhīviem - Elu Grīnu, Kērtisu Meifīldu u.c. Pūšamo instrumentu pavadījums tituldziesmā "In Between Jobs" tieši norāda uz radniecību ar D''Angelo un jauno Dwele, savukārt vokālie sempli sasaucas ar Kanjes Vesta producēšanas stiķiem.

Hola veiksmīgākais hits "Sexy Cinderella" 1998. gadā uzkāpa līdz britu topa 17. vietai, gadu vēlāk viņš tika nominēts "Brit Awards" balvai. 1999. gadā viņš redzams populārajā kino filmā "Love Actually", kur uzstājas kāzu ceremonijā. Pagājušā gada novembrī Hols kopā ar saksofonistu Kourtniju Painu (Courtney Pine), dziedātāju Beverliju Naitu (Beverley Knight), Roachford, Ms Dynamite u.c. sniedza labdarības koncertu cīņai pret vēža slimībām.

Izdošanas datums 25.04.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu