Van Hunt "On The Jungle Floor" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauns vārds pie soulmūzikas debesīm - Van Hunt!

Van Hunt "On The Jungle Floor" (Capitol) 9/12

Reizēm mūzikas biznesā notiek dīvainas lietas, proti, potenciāli klasiski sava žanra albumi, jauni un interesanti mākslinieki paliek gluži nepamanīti - tieši tā bija noticis ar Atlantas soula un R&B dziedātāju van Hantu (Van Hunt). Mākslinieka 2004. gada solīdais debijas ieraksts pat neiekļuva R&B Top 40 sarakstā, kaut līdzīgi muzicējošie Entonijs Hemiltons (Anthony Hamilton) un Džons Ledžends (John Legend) bija kļuvuši par ievērojamiem vārdiem. Cerams, ka šogad par van Hantu nāksies dzirdēt arvien biežāk, jo klajā nācis mākslinieka otrais studijas darbs "On The Jungle Floor".

Debijas CD bija kvalitatīva, kaut mazliet nedroša neosoula un R&B plate, bet "On The Jungle Floor" pārsteidz ar milzīgo izaugsmi, blakus 70. gadu soula klasiķiem man pat izdevās saklausīt The Flaming Lips ietekmes...

Savā būtībā van Hants nav novators, viņa balss izklausās gluži kā Kērtisam Meifīldam (Curtis Mayfield), bīti aizgūti gan no Prinsa, gan Ala Grīna (Al Green) u.c. soula zelta laika klasiķiem. "Hot Stage Lights", piemēram, balstās uz laikmetīga Prinsa vai Sly and The Family Stone fanka ar Alam Grīnam raksturīgu ģitāras rifu un simtprocentīgu Kērtisa Meifīlda vokālu. Teiksiet - nav oriģināli! Taisnība, taču ausij sasodīti tīkami...

"Daredevil Baby" iesākas ar klavieru akordiem un klusu perkusiju, van Hants dzied pietiekoši tradicionālā R&B manierē, taču, dziesmai attīstoties, iestājas Coldplay raksturīgā planējošā soloģitāra un teju vai The Flaming Lips dziesmas "Waitin'' For A Superman" bungu ritms. Varbūt tā ir nejaušība, taču Van Hants dzied ļoti līdzīgi "I wanna be Your Superman."

Sekojošais "Ride Ride Ride" ir jau smagnējas ģitāras pavadīts un izklausās pēc Džimija Hendriksa un Lenija Kravica klona, liriskais "Being A Girl" varētu būt Farela Viljamsa R&B eksperiments - patiesībā apbrīnojama ir Van Hanta balss, kas spēj pielāgoties un mainīties līdz ar katras dziesmas raksturu.

Pats mākslinieks jau no pusaudža gadiem spēlē ģitāru un raksta dziesmas, un tieši Hanta spēlētā ģitāra ir viens no albuma galvenajiem vadmotīviem - daudzas dziesmas sākas tieši ar ģitāras rifu. Kompozīcijā "Mean Sleep" van Hantam palīdz kolorītā dziedātāja Nika Košta (Nikka Costa) - manuprāt, pilnīgi lieks duets un lieka dziesma. Vēl kāds pārsteigums ir slavenā pankroka krusttēva Igija Popa (Iggy Pop) dziesmas "No Sense Of Crime" jaunklāta versija.

Ja pēc pirmajām deviņām dziesmām plate jau sāk likties pārāk garlaicīga, tad skaņdarbs nr. 10 - "Character", kas arī aktuālais singls, iedveš pavisam jaunu elpu un pārsteidz ar to, cik klasiski tomēr izklausās van Hants. Plate ir pilna ar muzikāliem pārsteigumiem, šķiet, viens no retajiem pārmetumiem varētu būt - nekonsekvence, proti, pārāk droši un pārgalvīgi (kaut meistarīgi) van Hants lēkā pa mūzikas stiliem, tādējādi neradot vienotu koncepciju.

Izdošanas datums 04.004.2006.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu