Ravi Coltrane «In Flux»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenā saksofonista Džona Koltreina (John Coltrane) atvase Ravi Koltreins (Ravi Coltrane) pagājušogad izdevis jaunu albumu «In Flux».

Ravi Coltrane «In Flux»

(Savoy)

10/12

Sastāvs: Ravi Coltrane - tenor, soprano sax; Luis Perdomo - piano; Drew Gress - bass; EJ Strickland– bungas

«In Flux» ir ceturtais Koltreina studijas darbs kopš 2003. gada relīzes. Fakts, ka Ravi ir Džona Koltreina un Elisas Koltreinas (Alice Coltrane) dēls vienmēr ir uzlicis tādu kā pienākumu jaunajam saksofonistam kļūt par izcilu meistaru.

Ravi Koltreins ir dzimis 1965. gadā Huntingtonā, ASV džeza slavenību Džona un Elises Koltreinas ģimenē. Pēc tēva nāves mazā Ravi muzikālo apmācību vadīja un virzīja viņa māte, kas arī noteica turpmāko dēla aizraušanos ar džeza mūziku.

Koltreins vairākus gadus uzstājies kā pavadošais mūziķis, palīdzējis savai mātei Elisai producēt atgriešanās plati «Translinear Light», producējis pianista Luiša Perdomo (Luis Perdomo) ierakstus, līdz pievērsies solo darbībai.

Mūzikas kritiķi Koltreina jaunāko plati dēvē par Ravi brieduma ierakstu, uzskatot, ka Koltreins ir tiešām sasniedzis augstas māksliniecskas virsotnes gan kā komponists, gan kā savas džeza grupas līderis.

Kādā intervijā džeza izdevumam «Downbeat» viņš paziņoja: «Es neesmu ieinteresēts stāvēt ar transparentu »Lai dzīvo džezs!«, tādēļ, ka tas nemaz nemirst.»

Foto: Publicitātes foto

Teicams ieraksts, kas liek cerēt, ka Ravi Koltreins ir vēl tikai ceļā pie sava «Giant Steps» vai «A Love Supreme».

Izdošanas datums 22.02.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu