Beirut "The Flying Club Cup"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zeks Kondons (Zach Condon) jeb projekts Beirut laidis klajā jaunu skaņuplati "The Flying Club Cup".

Beirut "The Flying Club Cup"

(Ba Da Bing!)

7/12

Kad pirms gada Beirut laida klajā savu debijas plati "Gulag Orkestar", teju visa alternatīvās (šoreiz šaurākā nozīmē) mūzikas komūna (daudzus kritiķus ieskaitot) bija stāvā sajūsmā. Kāpēc? Nezinu... varbūt pie vainas tas fakts, ka jaunais Zeks Kondons savā mūzikā izmanto amerikāņiem "eksotiskos" Balkānu mūzikas elementus. Visticamāk.

Beirut "The Flying Club Cup"
Beirut "The Flying Club Cup" Foto: Publicitātes foto

Būsim godīgi, ja Beirut mūzikas saistošais elements ir tieši šī Balkānu mūzika, tad droši var teikt, ka Kondons ne tuvu nestāv līdzās tādiem vārdiem kā "Kocani Orkestar", serbu Sabanam Bajranovičam, rumāņu trupai "Taraful Haiducilor", Maķedonijas dīvai Esmai Redzepovai u.tml. oriģināliem.

Ja saistošais ir tieši dziesmas, proti, dziesminieku tradīcija, tad kaut vai tas pats tembrāli līdzīgās balss īpašnieks Rufuss Veinraits (Rufus Wainwright) ir galvastiesu pārāks dziesmu autors.

Jaunajā platē Zeks Kondons piemetis klāt vēl vienu elementu - franču šansonu, kā atzinis pats mākslinieks, radot šo plati, daudz klausījies Žaka Brela (Jacques Brel) dziesmas un franču akordeona mūziku. Kā plates vāciņa foto izmantota viena no pirmajām 1910. gada krāsainajām fotogrāfijām no 20. gadsimta sākumā notiekošā gaisa balonu festivāla Parīzē.

Stīgas aranžējis Ouvens Palets (Final Fantasy), albumu māsterējis Grifins Rodrigezs (Griffin Rodriguez).

Kopumā tehniski mazliet kvalitatīvāks veikums par debijas plati, taču no dziesmu viedokļa - prātā nepaliekošs.

Izdošanas datums - 09.10.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu