Chicago Underground Duo "In Praise Of Shadows"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trompetists, tautiņinstrumentālists, programmētājs Robs Mazureks (Rob Mazurek) un bundzinieks, perkusionists Čeds Teilors (Chad Taylor) sadarbojas jau vairāk kā 10 gadus.

Chicago Underground Duo "In Praise Of Shadows" (Thrill Jockey) 10/12

Viņi muzicējuši kopā gan kā "Chicago Underground Quartet", "Chicago Underground Orchestra", "Chicago Underground Trio" un nu jau tapis ceturtais studijas albums ar nosaukumu Chicago Underground Duo. Ja runājam par Mzaureku, tad atliek piminēt to, ka viņš spļējis kopā ar Čikāgas postroka ikonām Tortoise, Isotope 217, projektu Brokeback, Stereolab u.c. Teilors ir uzticīgs savam draugan no Sea And Cake Semam Prekopam (Sam Prekop).

Paši vīri savu eksperimentālo džeza un postroka sakausējumu definē sekojoši: "Oragsniska āfrikāņu, elektronikas, koloristikas, džeza ietekmēta dzīves uzturēšanas sistēma, nesistemātiska divu cilvēku sajūtu paušana uz iekšu, uz āru un viens otram."

Jaunais "In Praise of Shadows" tapis četrās dienās - divas pirmās dienas vīri improvizējuši un iemūžinājuši tēmas, atlikušās dienas miksējuši un kārtojuši radīto skaņu kolāžu, ko vēlas pasniegt kā vienu veselumu, nevis kā atsevišķus skaņdarbus.

Vietām kaut kas ieskanas arī no "Tortoise", taču kopumā šis ir izteikti eksperimentāls džeza, minimālisma un elektronikas hibrīds. Man patīk ....

Izdošanas datums 21.02.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu