Tord Gustavsen "The Ground"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visubeidzot, nost ar eksperimentiem!

Tord Gustavsen "The Ground" (ECM) 10/12

Norvēģu džeza pianists Tords Gustavsens gandrīz pirms gada ierakstu izdevniecības "ECM" paspērnē laidis klajā otro albumu "The Ground", kas seko debijai .

Gustavsena galvenās muzikālās ietekmes ir cool jazz, karību, skandināvu etniskā mūzika, gospel, Ņuorleānas džezs, kas rezultātā saplūst vienotā mūzikas valodā un rada vieglu, sentimentālu džeza mūzikas ierakstu.

Mūziķa izveidotajā trio muzicē arī basģitārists Haralds Jonsens (Harald Johnsen) un Jarle Vespestads (Jarle Vespestad), kas atbild par sitamajiem instrumentiem un ir pazīstams arī eksperimentālās mūzikas klausītājiem kā projektu Supersilent un Motorpsycho dalībnieks.

Līdzīgi kā zviedru kolēģis Esbjorns Svensons (Esbjorn Svensson), arī Gustavsens savā dzimtajā Norvēģijā ir spējis gūt ievērojamus komerciālus panākumus, mākslinieka gaumīgā un nepiespiestā ambient džeza valoda nodrošinājusi pilnas koncertzāles visā Eiropā. Ko tur liegties, šāda mūzika ir skaista savā vienkāršībā un elegancē - trāpīgas melodijas, interesantas improvizācijas, teicams izpildījums; viss tas, kas nepieciešams mūsdienu džeza mūzikas patērētājam.

Izdošanas datums 05.04.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu