Brazilian Girls "Talk To La Bomb" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2005. gadā Brazilian Girls zināmā mērā ar savu debijas plati vēl brauca tā dēvētās lounge mūzikas pēdējā vagonā, taču šogad viss ir radikāli mainījies.

Brazilian Girls "Talk To La Bomb" (Verve Forecast) 10/12

Te gan uzreiz jāsaka, ka Brazilian Girls nav ne brazīļu, ne arī meitenes, izņemot vienu - Itālijā dzimušo džeza mūzikas dziedātāju Sabina Sciubba. Pārējie trīs, puiši, ir no Ņujorkas. Viņu tikšanos 2003. gadā Sabina raksturo kā "mīlestību no pirmā acu skata, kas attīstījusies strauji un ātri, gluži kā pa autobāni".

Kolektīva debijas plate "Brazilian Girls" bija gaumīgs easy listening elektroniskās mūzikas paraugs, zināmā mērā pat līdzīgs gan Gotan Project elektroniskā tango bītiem, gan Cinematic Orchestra elektroniskā džeza skanējumam, kaut kas no regeja, sambas. Paši mākslinieki savu muzicēšanu nodēvējuši par "melting pop".

Toreiz no plates savai "auto izlasei" atlasīju brīnišķīgo un pavedinošo Sabina Sciubba dziedāto "Don''t Stop" (skat. video):

Ar jauno plati Brazilian Girls veikuši milzīgu kvalitatīvu lēcienu, radot konceptuālu un laikmetīgu plati. Sabina Sciubba harismātiskā, koķetējošā personībā kontekstā ar dziesmām franču, vācu, spāņu un angļu mēlē neatstāj vienaldzīgu. Ievadošais "Jique" ar agresīvu fūzētu sintezatora basa motīvu iebrien Goldfrapp, Ladytron un pat dekoratīvo Stereo Total teritorijā. "All About Us" iesākas ar teatrālu ievadu, kas pāraug jau minētā "Don''t Stop" garastāvokļa plūdumā. It kā jau Brazilian Girls nav nekur tālu aizbēguši no pirmās plates elektroniskā lounge formulas, drīzāk to pilnveidojuši, bagātinājuši ar raupjākiem aranžijas elementiem, taču rezultāts ir viens no gada baudāmākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums 12.09.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu