Kings Of Leon «Because Of The Times» (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kāda ceļojoša mācītāja atvases - trīs brāļi un brālēns jeb «Kings Of Leon» turpina.

Kings of Leon «Because Of The Times»

(RCA)

7/12

Kings Of Leon ir trīs brāļi un brālēns, auguši mācītāja ģimenē, kas kopā ar ģimeni ceļojis pa ASV Dienvidiem, sludinādams to Kungu un likdams dēliem klausīties veco 70. gadu roku. Kad ģimene pārcēlusies uz pastāvīgu dzīvesvietu Našvilā, puiši, pieaicinādami brālēnu, izveidoja grupu, ko nodēvēja sava tēva vārdā – «Kings Of Leon».

Šogad kļuvuši par Oasis līdera Noela Galahera mīļāko amerikāņu grupu, brāļi Folovili spējuši spert vēl vienu soli uz priekšu un beidzot ar jauno albumu «Because Of The Times» nokļuvuši UK topa virsotnē (pirmie divi albumi spēja pacelties tikai līdz 3. vietai). Arī Amerikā puišu popularitāte tikai augusi un «Because Of The Times» pirmajā nedēļā ierindojies 25. vietā (progress no 113-55-25).

Pirms plates iznākšanas grupas solists Keilebs Folovils (Caleb Followill) jau brīdināja klausītājus, ka jaunās dziesmas būšot vēl lielākas, vēl masīvākas nekā «A-ha Shake Heartbreak». Viņš izteicās, ka «Kings Of Leon» vēlas būt labākie, pirmie u.tml. Šādi Keileba izteikumi sāka sēt bažas, ka «Kings Of Leon» varētu atteikties no savas raupjās, nepieradinātās 70. gadu roka skaņas un doties daudz komerciālākā virzienā.

Diemžēl tieši tā ir noticis! «Because Of The Times» ir pārlieku perfekti noslīpēts, pārlieku pieradināts un grupai neraksturīgi smagnējs ieraksts, turklāt pirmais singls «On Call» kopā ar MTV formāta video ir, maigi izsakoties, nepārliecinošs. Vai tiešām «Kings Of Leon» būs ļāvušies šai mūzikas biznesa mašinērijai un zināmā mērā (kopā ar «The Strokes») oficiāli pielikuši punktu visai gadu desmita sākumā atnākušajai cerīgajai garāžroka, blūzroka renesansei? Tā izskatās...

Kings Of Leon "Because Of The Times"
Kings Of Leon "Because Of The Times" Foto: Publicitātes foto

Albums iesākas ar septiņu minūšu garo «Knocked Up», kas, manuprāt, ir plates spēcīgākais skaņdarbs. Tas nav sablīvēts ar smagām «distortion» ģitārām, kas albuma gaitā kļūs par galveno producēšanas klupšanas akmeni. Nepārprotiet, man nav nekādu iebildumu pret smagām ģitārām, taču, manuprāt, «Kings Of Leon» tās nepiestāv. Piemēram, «Charmer» ir šķietami ideāls roka hits ar fascinējošiem spiedzieniem skaņdarba gaitā, taču šāda kompozīcija drīzāk iederētos, piemēram, Frenka Bleka vai Pixies platē. Ierakstā jūtamas arī dažas svaigas rokmūzikas tendences, «My Party» ģitāras rifs un ritmiskais zīmējums varētu būt aizgūts no diskopanka viļņa grupām («The Rapture», «LCD Soundsystem»). Kopumā pārproducēts, smagnējs, komerciāls ieraksts. «Kings Of Leon» diemžēl ir sabojājuši pirmo divu albumu radīto auru.

Plates nosaukums aizgūts no prezbiteriešu baznīcas mācītāju sanāksmes Aleksandrijas pilsētā, Luiziānas štatā, kuru bieži apmeklē arī brāļi Folovili.

Izdošanas datums - 30.03.2007.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu