Primal Scream «Evil Heat»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ilgi nevarēju saprast, vai man patīk šis britu veterānu Primal Scream jaunākais veikums. Vēl šobrīd īsti neesmu ticis par to skaidrībā. Droši zinu vienu – tas tikpat labi varēja būt grupas iepriekšējā albuma «XTRMNTR» otrais jeb dubultais disks.

Primal Scream «Evil Heat»

(Columbia)

8/12

Manuprāt, grupa ir diemžēl palikusi nedaudz stāvot uz vietas. Šoreiz nesagaidīju no mūžam mainīgās, vienmēr radošajos meklējumos esošās grupas kaut ko novatorisku. Viss pa vecam. Pa vecam - bet labi.

Šajā ierakstā ir dzirdams viss, kas patiktu rūdītam «Primal Scream» cienītājam – Bobija Gilespija (Bobby Gillespie) hipnotiskais vokāls, Menija izteiksmīgie basa gājieni un muzikālie eksperimenti. Krāšņs ir arī viesmūziķu saraksts, starp kuriem slavenākais ir «Led Zeppelin» dziedātājs Roberts Plānts, kas vienā no skaņdarbiem iespēlējis mutes ermoņikas. Albumā piedalījusies arī populārā modele Keita Mossa un «Jesus And Mary Chain» dalībnieks Džims Reids (Jim Reid), kuri abi iedziedājuši pa vienai dziesmai.

«Evil Heat»
«Evil Heat» Foto: Publicitātes foto

Lai arī kā, tomēr grupa kārtējo reizi apliecinājusi, ka ir viena no dzīvotspējīgākajām un interesantākajām mūsdienu britu grupām. Gribētu redzēt, ko, piemēram, viņu vecumā darītu tādi jaunie artisti kā «Starsailor», «Stereophonics» vai «Toploader»? Visticamāk, neko.

Izdošanas datums 26.11.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu