Sophia «People Are Like Seasons» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no neatkarīgās mūzikas ierakstiem, ko izplata «Lielais Brālis», iemaldījies arī Baltijas valstu teritorijā. Britu indie rokgrupas Sophia jaunākais studijas darbs «People Are Like Seasons» ir žanra spilgts un kvalitatīvs paraugs.

Sophia «People Are Like Seasons»

(City Slang)

8/12

Sophia cēlusies uz eksperimentālās rokgrupas The God Machine drupām, kad traģiski bojā gāja grupas basģitārists Džimijs Fernandezs. Grupas līderis Robins Propers Šepards (Robin Proper-Sheppard) izvēlējies jaunu muzikālu virzienu un piedāvā klausītājiem Sparklhorse, Red House Painters, Dandy Warhols un BRMC skaņu hibrīdu Sophia jaunajā platē «People Are Like Seasons».

Albuma, manuprāt, lielākais hits ir «Oh My Love», kas sākas ar velkošu ģitāras solo, pulsējošu bungu ritmu un pārliecinošu dziedājumu, kas eksplodē pilnskanīgā piedziedājumā, kas muzikāli sasaucas ar The Dandy Warhols agrīnajiem darbiem. Viens no potenciālajiem radio grāvējiem, ar nosacījumu, ja kāda radiostacija spēs to pamanīt un pienācīgi novērtēt, par ko šaubos...

Turpinājumā seko divas lo-fi balādes akustiskās ģirtāras un klavieru pavadījumā, kas diemžēl ne ar ko īpaši interesantu neizceļas, «Desert Song No. 2» ir kaut kas no Mercury Rev daiļrades, izmantojot stīgas un kulminējot Mogwai līdzīgā ģitāras haosā. «Darkness (Another Shade In Your Black)» iezīmē plates lūzuma punktu un nododas BRMC vai pat Primal Scream agrīno darbu psihodēliskajai rokmūzikai.

Viens no plates spēcīgākajiem skaņdarbiem, manuprāt, ir emocionālais Tinderstics tradīcijā dziedātais «I Left You»: «I left you/but you never really felt that far away. I left you/cos it seemed to hurt us less than if I stayed. You don’t say much now/but what you do say just tears... tears my world apart».

Kopumā regulārs indie mūzikas ieraksts, kas iederētos ikviena amerikāņu neatkarīgās mūzikas melomāna ierakstu kolekcijā.

Izdošanas datums 12.01.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu