The Futureheads "News And Tributes" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms diviem gadiem The Futureheads kļuva par vienu no spilgtākajiem atklājumiem britu mūzikā, pienācis laiks izvērtēt puišu jaunāko veikumu "News And Tributes".

The Futureheads "News And Tributes"  

(679)  

7/12

Plati, kas seko debijai , varētu nosaukt par "grūto otro albumu", proti, mēģinājumu pašapliecināties, eksperimentēt un rādīt sevi maksimāli nopietnā gaismā. Pēc vitālās un satriecošās debijas The Futureheads devušies pie jūras, lai rastu iedvesmu jaunām dziesmām. Tur kādā Skārboro studijā kopā ar producentu Benu Hiljeru (Ben Hillier), kas strādājis ar "Blur", "Doves" un "Depeche Mode", arī iemūžinājuši jaunās idejas.

"Mēs veselu gadu vācām jaunus motīvus, akordus un melodijas," komentē grupas ģitārists Ross Milards (Ross Millard). Puiši ierakstījuši 14 jaunas dziesmas, no kurām "Worry", "Thursday", "Yes/No", "Cope", "Fallout" un "Return of the Beserker!" jau agrāk spēlētas koncertos.

"Pirmo plati var dēvēt par tādu kā pusaudžu albumu," komentē grupas dalībnieki, "bet šis ieraksts ir jau kārtīgu vīru darbs." Tik tiešām - plate ir instrumentāli sarežģītāka, eksperimentālāka, brīžiem skaļāka ("Return Of The Beserker"), taču vienlaikus tajā trūkst vitālu, "aizķerošu" hitu. Arī tehniski šis albums ir nedaudz smagnējs, katrā ziņā es dodu priekšroku pirmajam diskam, kuru producēja muzikāli radniecīgās postpanka grupas Gang Of Four ģitārists Andijs Gils.

Plati ievada cerīgs The Futureheads pirmajam diskam raksturīgs "Yes/No", kas varētu būt pankrokeru The Clash un 80. gadu indī leģendu XTC sakausējums. Seko, manuprāt, nedaudz samocīts pusroks "Cope", tiesa, dziesmu paglābj puišu lieliskā daudzbalsība, kas raksturīga arī visai platei kopumā. "Fallout" izklausītos labāk, ja tas skanētu nedaudz ātrāk, tas pats jāsaka arī par galveno singlu "Skip to the End", kas it kā ir lielisks grupas paraugs, taču atstāj pārāk saraustītu iespaidu. "Burnt" iesākas ar akustiskās ģitāras rifu, taču, iestājoties ritmam un taisnam basa gājienam, rada savdabīgu aociāciju ar austrāļiem Midnight Oil. Tituldziesma lieku reizi atgādina, ka tas viss jau dzirdēts 80. gadu sākumā Džo Džeksona, Elvisa Kostello, Dexy’s Midnight Runners, Squeeze un XTC daiļradē.

Zināma vilšanās, kaut kopumā plate nav gluži zemē metama.

Līdzīgas grupas: Good Shoes.

Izdošanas datums 29.05.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu