Goldie Lookin' Chain "Safe As Fuck" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Velsas "lielais" repa astotnieks Goldie Lookin' Chain ar veselīgu humora devu turpina ķengāties par mūzikas biznesu, sabiedrības izaudzinātiem impotentiem, mietpilsoņiem un pašu hiphopu.

Goldie Lookin'' Chain "Safe As Fuck" (Atlantic) 10/12

Tā vien liekas, ka daudziem mūzikas kritiķiem un mūzikas snobiem GLC tiešais un primitīvais humors neiet īsti pie sirds. Pirms gada šis kolorītais hiphopa kolektīvs debitēja ar albumu , kas uzskatāms par pirmo "nopietno" ierakstu lielās mūzikas izdevniecības paspārnē, pirms tam zēni piecu gadu laikā bija "sacepuši" vairākas CD-R matricas, no kurām tad arī sakompilēts debijas albums.

"Greatest Hits" kļuva slavens ar hitiem "Guns Don’t Kill People, Rappers Do", "You Knows I Loves You" un "Your Mother’s Got A Penis". Arī jaunajā platē "Safe As Fuck" ir atrodami vairāki potenciāli megagrāvēji, pirmkārt jau aktuālais singls "Your Missus Is A Nutter". Tas sākas ar vecmodīgu elektriskās ģitāras roka rifu un kulminē līdzi dziedamā piedziedājumā.

"Bad Boy Limp" jau atgriežas pie hiphopa tradīcijām un ir savdabīga instrukcija klubiņu apmeklētājiem, kas nokļuvuši ķezā - paslīdējuši uz vēmekļiem, aplējušies ar alu u.tml. Brīžiem GLC atsauc atmiņā atsevišķus "Bloodhound Gang" agrīnos (toreiz vēl samērīgi asprātīgos) skaņdarbus, piemēram, lielisko "Why''s Everybody Always Pickin'' On Me".

"R and B" ir savdabīga parodija par mākslīgi radītajām puišu popgrupām, dziesmā tiek stāstīts par kādu skaistu meiteni, kas strādā apavu veikalā, diemžēl viņai patīk R&B, nevis hiphops...

"Hit Song", manuprāt, ir teicama pasmiešanās par Eminemu, katrā ziņā dziesmas piedziedājuma melodija ir ļoti raksturīga Eminemam. Skaņdarba sākumā, protams, netrūkst neskaitāmu necenzētu izteicienu. Nesen noskatījos (vismaz daļēji) dokumentālo filmu par jauno hiphopa spīdekli "The Game" ("The Game. The Documentary") un biju spiests secināt, ka lielākajai daļai "melnās Volstrītas" reperu smadzenes ir cāļa lielumā... Goldie Lookin'' Chain šo "patiesību" trāpīgi ilustrē.

Viens no plates labākajiem skaņdarbiem, manuprāt, ir "Monkey Love", kas ir vecākais albuma iemītnieks. Albums noslēdzas ar neķītro "Sister": "If You leave me Now, Can I F... Your Sister?" Trāpīga satīra!

Izdošanas datums 19.09.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu