Hank Williams III "Straight To Hell" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kantri mūzikas "gangsta" reperis Henks Viljamss III (Hank Williams III) savā trešajā soloplatē turpina ceļojumu "Pa taisno uz elli" ("Straight To Hell") ... alkohols, narkotikas, sekss, vardarbība...

Hank Williams III "Straight to Hell " (Bruc) 11/12

Latvijas Televīzijas šlāgeraptaujas, šķiet, ir neatgriezeniski izveidojušas skatītājos zināmus priekšstatus par to, kas tā tāda kantri mūzika ir. Ja kādam vidēji aritmētiskajam Rīgas snobam centīsies skaidrot, ka tev patīk šāda mūzika, riskē saņemt "bloķēta lietotāja" statusu. Ja minēsi vārdu salikumu alt. kantri, visticamāk, vēl tomēr tiksi cauri sveikā...

Prieks, ka pie mums kino sākuši izrādīt lenti par nesen aizsaulē aizgājušo Amerikas kantri leģendu Džoniju Kešu, kaut rādās, ka šāda ir Holivudas jaunākā mode, jo pagājušogad, pēc blūzmeņa Reja Čarlza nāves, pie vairākiem "Oskariem" tika Čārlza dzīvesstāsts "Rejs" ar Džeimiju Foksu galvenajā lomā. Jāsaka, ka "Walk The Line" vēl neesmu paguvis noskatīties, taču esmu pārliecināts, ka mūzikas veikalu darbiniekiem nāksies papildināt savus Džonija Keša skaņu ierakstu krājumus.

Šoreiz stāsts par vēl kādu kantri leģendu, precīzāk, par šīs leģendas Henka Viljamsa (Hank Williams) mazdēlu - Hank Williams III. Tomēr dažus vārdus jāvelta arī 1923. gadā dzimušajam Amerikas kantri mūzikas pamatlicējam Henkam Viljamsam. 25 gadu vecumā viņš kļuva par kantri superzvaigzni, 29 gadu vecumā mira pa ceļam uz koncertu sava kadiljaka aizmugurējā sēdeklī ar viskija pudeli pie sāniem. Šajos četros slavas gados viņš radīja kantri dziedātāja tēlu, spēles noteikumus un neskaitāmus uzticīgus sekotājus. Sava vectēva pēdās seko arī Henks Viljamss III, kas mūziķa gaitas sācis dažādos pankroka un HC ansambļos, līdz pievērsies kantri. "Straight To Hell" ir Viljamsa trešais studijas darbs, kas iznācis divos diskos; pirmais CD ir tradicionālu kantri roka dziesmu apkopojums, otrs - eksperimentāls vienas kompozīcijas garadarbs.

Albumu ievada sempls no Louvin Brothers "Satan Is Real" ar demoniskiem smiekliem beigās, līdz iestājas titulskaņdarbs "Straight To Hell", kurā Viljams apdzied savas dzērāja gaitas. Tik tiešām, visas plates garumā tā vien liekas, ka istabā izmētātas neskaitāmas tukšas viskija pudeles, kādā stūrī piedzēris guļ pats Viljamss un viņa pavadošā grupa "Damn Band".

Ieskatam jāmin tikai daži dziesmu nosaukumi, lai saprastu, par ko Viljamss šajā platē dzied: "Thrown Out Of The Bar", "Pills I Took", "Smoke And Wine", "My Drinkin Problem" vai "Dick In Dixie". Plates vāku rotā arī brīdinājums, ka albums satur necenzētus tekstus...

Tuvākās līdzības jāmin ar "16 Horsepower", lēnajās balādēs ieskanas kaut kas no "Calexico", bet kopumā šis nav īsts "alt. kantri" ieraksts, bet gan raupjš, atklāts, mežonīgs kantri.

Izdošanas datums 28.02.2006.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu