Windmill "Puddle City Racing Lights"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

90. gadu beigās britu salas piedzīvoja savdabīgu amerikāņu psihedēliskā, melodiskā roka revolūciju ar Mercury Rev un vēlāk Flaming Lips priekšgalā ... atskaņas jūtamas vēl šobaltdien.

Windmill "Puddle City Racing Lights" (Melodic) 9/12

26 gadus vecais (izrēķinām - laikā, kad tika izdots Mercury Rev "Deserter''s Songs", puisim bija tikai 17 gadi?) Metjū Tomass Dilons (Matthew Thomas Dillon) jeb projekts Windmill šīs Amerikas savdabīgās muzikālās kustības idejas pārnesis 2007. gadā. Klāt vēl varētu piemest kaut ko no Clap Your Hands Say Yeah (abus vieno izteikti nazāls vokāls), The Arcade Fire (stīgas!), Danielson, klasisko 70. gadu Nīlu Jangu (Neil Young), mazliet Modest Mouse un Evangelicals, un jums būs radies priekšstats par šo interesanto debijas plati.

Un nē - Dilons nav amerikānis, puisis dzimis Ņūportpagnelas pilsētā (Bakinghamšīrā), Anglijā un mākslinieka debijas ieraksts "Puddle City Racing Lights" pēc savas muzikālās izcelsmes mūsdienu mūzikas kontekstā visdrīzāk varētu būt radies Kanādā.

Albums kopumā, manuprāt, tomēr ir nedaudz viendimensionāls, pat brīžiem vienmuļš - Dilona lēnās balādes klavieru un stīgu pavadījumā brīžiem pat iepeld Eltona Džona teritorijā, taču ierakstu no aizmirstības paglābj daži fantastiski skaņdarbi.

Pirmkārt, "Tokyo Moon" ir perfekts albuma ievadošais eposs, kura pamatā četru akordu klavieru motīvs, Deiva Frīdmana (Dave Fridmann - strādājis ar "Flaming Lips") garā producēts bungu bīts un pacilājošs daudzbalsīgs piedziedājums, acīmredzot (ieklausoties tekstā) par narkotisko vielu atkarības pārvarēšanu...

Otrkārt, viens no veiksmīgākajiem liriskajiem plates skaņdarbiem "Plastic Pre-flight Seats", kurā atrasts veiksmīgs balanss starp klavieru klišejām un eksperimentiem (siev. fona vokāli, bungu skaņa). Treškārt, nu jau izdots arī kā singls - "Fit" (skat. video), kas būtībā ir viens garš Nīla Janga un Mercury Rev citāts.

Dilona spalgais balss tembrs, iespējams, daudziem visa albuma garumā varētu būt pārāk smags pārbaudījums (arī man, ja godīgi), taču atsevišķi skaņdarbi ir vienkārši teicami!

Izdošanas datums - 07.05.2006.

Video: Windmill "Fit":

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu