Fransuā Ardī "Tant de belles choses" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fransuā Ardī (Francoise Madeleine Hardy) dzimusi 1944. gada 17. janvārī Parīzē un nu jau vairāk nekā 40 gadus savā dzimtenē ir viena no populārākajām dziedātājām.

Francoise Hardy "Tant de belles choses"  

(EMI)

8/12

Nesen nācis klajā mākslinieces jaunākais dziesmu albums "Tant de belles choses" ("Tik daudz brīnišķīgu lietu") ar romantiskām un jutekliskām balādēm.

Ardī pirmais hits "Tous les garsons et les filles" 1962. gadā kļuva populārs visā Eiropā, sekoja piedalīšanās 1963. gada "Eirovīzijas" konkursā - toreiz māksliniece pārstāvēja Monako un ierindojās augstajā 5. vietā. Vairāki skaņdarbi angļu mēlē guva ievērojamus panākumus arī ārpus Francijas robežām.

Ardī ir bijusi arī veiksmīga aktrise, viņa piedalījusies vairākās filmās - "Chateau en Suede" (1963), "Une balle au coeur" (1965), "What''s New Pussycat?" (1966), "Masculin-Féminin" (1966) un "Grand Prix" (1967). Visas veiksmīgās un ilgās karjeras laikā dziedātāja nav apstājusies ne uz mirkli, ik pēc 4 vai 5 gadiem laižot klajā jaunu ierakstu, turklāt spējusi pasargāt savu privāto dzīvi no sabiedrības ziņkāres.

Fransuā Ardī  "Tant de belles choses"
Fransuā Ardī "Tant de belles choses" Foto: Publicitātes foto

Jaunajā skaņuplatē, kas seko 2000. gada "Clair obscur" albumam, dziedātāja sadarbojas ar vairākiem producentiem un komponistiem - Bendžaminu Bioleju, Alianu Lubrano un britiem Periju Bleiku, Benu Kristofersu. Ardī vienmēr ir fascinējusi anglosakšu popmūzika, interesanti, ka savulaik 1995. gadā britpoperi Blur izmantoja Ardī vokālu savā episkajā dziesmā "To The End", vēlāk māksliniece iedziedājusi duetu ar pašu pankmūzikas kustēvu Igiju Popu ("I’ll Be Seing You"), kas atrodams platē "Clair obscur". Četrus skaņdarbus producējis Fransuā un franču dziedātāja Jacques Dutronc dēls Tomass.

Kopumā elegants franču pieaugušo popmūzikas paraugs, ar liegām džeza balādēm, čukstošu Ardī vokālu, kas brīžiem sasaucas ar dīvas Milenes Farmeres juteklisko un erotisko balss tembru.

Izdošanas datums 16.11.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu