Moloko "Statues"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interesanti, ka liela daļa mūzikas kritiķu par Moloko ceturto albumu izsakās ne pārāk atzinīgi, uzsverot, ka projekts piedāvā novecojušu 70. gadu disco-jazz kokteili.

Moloko "Statues" (ECHO) 10/12

Lai cik neitrāla arī būtu mana attieksme pret šo grupu, tas lika man vairākkārt noklausīties un iedziļināties Moloko jaunajā veikumā "Statues". Rezultātā es pieķēru sevi pie domas, ka albums ir pietiekoši interesants un pat ļoti izdevies.

Tas iesākas ar hipnotisko "Familiar Feelings", kas atsauc atmiņā Moloko lielāko hitu "Sing It Back" un "The Time is Now" skanējumu. Atšķirībā no komerciāli veiksmīgā 2000. gada ieraksta "Things To Make And Do", kurā blakus lielajiem radio hitiem bija atrodami arī nedaudz "murgaini" skaņdarbi, "Satues" piedāvā konceptuālu, nedaudz pieslīpētu Moloko versiju. Albums vairāk veic funkcionālu mūzikas uzdevumu, t.i., tas patiesībā neprasa īpašu iedziļināšanos, tieši otrādi, tas vai nu traucē, vai netraucē nodarboties, piemēram, ar mājas uzkopšanu vai pusdienu gatavošanu.

Grupas nosaukums radies no rakstnieka Entonija Bērdžesa slavenā antiutopiskā darba "Mehāniskais apelsīns" savdabīgā literārā izteiksmes veida, kurā galvenie varoņi sarunājas autora izdomātā nadsat valodā, kas ir krievu un angļu valodas sajaukums. Moloko, kā var noprast, ir piens.

Grupas pamatā ir divi cilvēki - Marks Braidons (Mark Brydon), kas vairāk atbild par muzikālo pavadījumu, un Rošīna Mērfija (Roisin Murphy), kuras savdabīgā balss vai nu kaitina, vai, tieši otrādi, spēj aizraut.

Izdošanas datums: 03.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu