Nellie McKay "Pretty Little Head"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas nedēļas pirms 3. janvārī paredzētā albuma izdošanas 21 gadu vecā Nelija Makaja (Nellie Mckay) pametusi ierakstu kompāniju "Columbia".

Nellie McKay "Pretty Little Head" (Sony) 9/12

Pirms diviem gadiem jaunā dziesminiece pārsteidza mūzikas pasauli ar svaigu un oriģinālu debijas plati , kurā nedaudz pavilka uz zoba tolaik uzlecošās salondžeza dīvas Noru Džounsu (Norah Jones) un Jane Monheit. Toreiz diemžēl mākslinieces oriģināli izdomātos albuma nosaukumus "Penis Envy" un "Black America" ierakstu kompānija neuzdrošinājās akceptēt, tādēļ Nelija salika minēto dīvu albumu nosaukumus "Come Away with Me" un "Come Dream With Me" kopā un nosauca plati "Get Away From Me". Albums tika pārdots vairāk nekā 100 000 eksemplāru.

Šogad Nelijai atkal sanākušas domstarpības ar mūzikas bosiem, proti, mākslinieces sagatavoto 23 dziesmu vietā kompānija nolēma izlaist saīsinātu - 16 dziesmu plati. Tas jauno, ekscentrisko roka-kabarē dīvu esot nokaitinājis, un viņa esot nodevusi fanu rīcībā kompānijas bosa e-pasta adresi.

3. janvārī tika plānota ar DVD koncertfilmas "Live at the Independent" izdošana, taču izskatās, ka domstarpību dēļ izdošana ir pārcelta uz vēlāku laiku.

Nellijas vizuālais tēls ir tuvs 50. gadu stilam, gluži vai no kāda Brodvejas uzveduma. Likumsakarīgi, ka Nelija janvāra beigās kā aktrise debitēs Brodvejas izrādē un spēlēs Polijas lomu Bertolda Brehta izrādē "Trīsgrašu opera".

Pirmajā platē mākslinieces mūzikas arsenālā bija gan džezs, gan doo wop un pat hiphops ("Sari"), būtībā veidojot tādu kā Dorisas Dejas un Eminema hibrīdu. Diemžēl jaunajā albumā hiphopa ritms ir izzudis pavisam (varbūt tas jūtams mazliet skaņdarbā "The Big One") un tā vietā iekļauti dueti ar popmūzikas veterānēm Sindiju Lauperi (Cyndi Lauper) un K.D. Lang.

Tomēr, vairākas reizes griežot šo plati, kopējais iespaids tikai uzlabojas. Varbūt albumā nav tādu superhitu kā "David", "Ding Dong", "Sari" vai "Dog Song", tomēr kopsummā plate ir veiksmīgi sabalansēta. Grūti spriest, kāds būtu ieraksts, ja tajā iekļautu trūkstošās septiņas dziesmas...

Labākās dziesmas: "Cupcake", "Gladd", "There You Are In Me".

Izdošanas datums 03.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu