Ne-Yo "Because of You" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Varbūt Maikls Džeksons atkal pieļāvis kļūdu, ka jaunajā platē kā producentu piesaistījis will.i.am, nevis talantīgo Ne-Yo?

Ne-Yo "Because of You" (Def Jam) 8/12

Tiesa, "Black Eyed Peas" skaņu meistars jau secinājis to pašu un uzaicinājis Ne-Yo jaunā Maikla Džeksona atgriešanās albuma dziesmu autoru komandā. Kā lai to nedara, ja Ne-Yo kā dziesmu autoram šobrīd ir ļoti "karsta roka", viņa kontā vairāki numur 1 singli - Rihanna "Unfaithful", Mario "Let Me Love You", Mario Vazquez "Gallery" un galu galā Beyonce 10 nedēļu numur viens grāvējs "Irreplaceable".

Paralēli dziesmu sacerēšanai minētajiem māksliniekiem Ne-Yo šobrīd gatavo jaunas dziesmas arī Vitnijai Hjūstonei, Britnijai Spīrsai, Enrikem Iglesiasam, Ašeram, Krisam Braunam, oskarotajai aktrisei Dženiferai Hadsonei un, protams, Maiklam Džeksonam.

Un tam visam pa vidu Ne-Yo jeb īstajā vārdā Šafers Smits (Shaffer Chimere Smith) pamanījies laist klajā pats savu soloalbumu "Because of You", kas seko pagājušā gada sākumā izdotajai debijai . Atgādināšu, ka minētajā ierakstā bija tādi superhiti kā "So Sick" un "Sexy Love".

Līdz ģēnija statusam gan puisim tomēr mazliet pietrūkst, tiesa, Smits ir izteikti komerciāls R&B mākslinieks, taču viņa lielākais trumpis atšķirībā no aktuālajiem Omariona (Omarion), Bobija Valentino (Bobby Valentino), Loida (Lloyd), Pretty Ricky u.tml. ir savu dziesmu sacerēšana un producēšana. Protams, arī šie minētie puiši paši raksta mūziku, taču Smits tomēr, manuprāt, ir galvas tiesu pārāks. Jāsaka, ka Smits nav no tiem māksliniekiem, kas smeļas iedvesmu 60. un 70. gadu soulmūzikā, Ne-Yo favorīti drīzāk meklējami 80. gados - Prinss, Maikls Džeksons un 80. gadu Stīvijs Vonders.

"... Maikls Džeksons ir viens no tiem, kura mūziku es studēju, kad mācījos dziedāt ... es ienīdu savu balsi. Man bija tāds ļoti nazāls tonis ... tā mana mamma iedeva man Džeksona albumu "Off the Wall" un Stīvija Vondera "Hotter Than July," dziedātājs stāsta kādā intervijā par savām muzikālajām ietekmēm.

Dziedātāja talants un ietekmes kā uz delnas redzamas arī jaunajā albuma singlā "Because of You", kas ir viens no, manuprāt, gada spēcīgākajiem R&B deju grāvējiem. Melodija, aranžējums, ritms, harmonijas, fona vokāli, fanka ģitāras rifs ... viss savās vietās. Džeksonam šāds skaņdarbs, manuprāt, ļoti piestāvētu... Albuma lielākā kļūda ir izdevējkompānijas bosa - degradējušā repera Jay-Z piesaistīšana dziesmā "Crazy" - pati dziesma ir skaista, taču Jay-Z rečitatīvs jau burtiski uzdzen riebumu. "So Sick" balādes panākumus, šķiet, lemts atkārtot otrajam singlam "Do You", taču, manuprāt, šis skaņdarbs ir daudz neizteiksmīgāks par "So Sick". "Addicted" ir Prinsa un D''Angelo ietekmēts soula hits ar Smita falsetu un pūšamo instrumentu grupu centrā, taču izskatās, ka par singlu agri vai vēlu lemts būs kļūt Smita duetam "Leaving Tonight" ar "Sapņu meiteni" Dženiferu Hadsoni.

Brīžiem ļoti labs, taču kopumā mazliet muzikāli un saturiski atšķaidīts ieraksts ... iespējams, tad, kad Ne-Yo, rakstot citiem, būs saplenījis pietiekoši daudz, varēsim gaidīt no mākslinieka klasisku 21. gadsimta soula un R&B meistardarbu.

Izdošanas datums - 01.05.2007.

Video: Ne-Yo "Because of You"

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu