The Boy Least Likely To "Best Party Ever" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"The Boy Least Likely To" ir vēl viens ansamblis, kas, visticamāk, šogad liks par sevi runāt daudziem mūzikas cienītājiem.

The Boy Least Likely To "Best Party Ever" (Too Young to Die) 9/12

Šonedēļ puiši prezentēs savu jauno video dziesmai "Be Gentle With Me", kas 2005. gada TVNET top 50 listē ierindots kategorijā "lieliski popsingli no ne tik lieliskiem albumiem". Es būšu patiesi izbrīnīts, ja minētais singls nekļūs par superhitu, manuprāt, "Be Gentle With Me" ir bijis viens no pagājušā gada indī mūzikas spilgtākajiem darbiem. Jāuzslavē arī kāds pašmāju radio, kas iekļāvis "Be Gentle With Me" savā rotācijā...

Kā tad ir ar to "ne tik lielisko albumu"? Protams, šāda definīcija ir nosacīta, albums "Best Party Ever" kopumā ir pat ļoti jauks. Katrā ziņā ar katru jaunu klausīšanās reizi šī plate man iepatīkas arvien vairāk.

Tātad "The Boy Least Likely To" ir divi puiši no Anglijas - komponists un multiinstrumentālists Pīts Hobss (Pete Hobbs, 27) un dziedātājs/tekstu autors Džofs Ouvens (Jof Owen). Grupas nosaukums nav radies no Moriseja dziesmas "The Girl Least Likely To", kā varētu sākotnēji likties, puiši minēto dziesmu dzirdējuši tikai nesen.

Dueta muzikālās ietekmes ir ļoti plašas, kādā intervijā Džofs atklāj, ka ir liels melomāns un izklausījies gandrīz visu, turklāt viens no viņa mīļākajiem televīzijas seriāliem ir "Bafija pret vampīriem". Manuprāt, albumā ir saklausāmas daudzas muzikālas norādes uz Belle and Sebastian, Dexy''s Midnight Runners, kantri klasiķiem u.c.

Aktuālais singls "Be Gentle With Me" iesākas ar ksilofona piesitieniem, bandžo un monotonu vienas nots basu, iestājas basa bunga un līdz ar ritmu dziesma sāk virzību uz piedziedājumu: "So just be gentle with me/ (I''m not as young as I was)/ And I''ll be gentle with you/ I''m not as brave as I thought". Bandžo izmantošana un nedaudz piesmakušais vokāls rada savdabīgu Belle and Sebastian un The Thrills muzikālo savienību.

Plates otra virsotne ir unikāls disko-kantri veidojums ar veļas dēļa skrāpēšanu fonā un flautas solo - "I''m Glad I Hitched My Apple Wagon to Your Star", kas noteikti varētu nostrādāt kā otrais singls pēc "Be Gentle With Me".

Kopumā nedaudz infantils (par to liecina arī plates noformējums un oficiālās grupas bilde), melodisks un optimistisks ieraksts.

Izdošanas datums 19.07.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu