Passion Pit "Manners" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Viens no 2009. gada visgaidītākajiem albumiem pasaules mūzikā ir klāt!

Passion Pit "Manners"

(Frenchkiss )

9/12

Līdzīgi kā ar Sietlas vokālo kantri brīnumu Fleet Foxes, kas pirms kāda laika ar savu debijas EP sacēla pamatīgu sajūsmas vētru mūzikas pasaulē un lika nepacietībā berzēt rokas, gaidot pilno debijas albumu, tā šogad līdzīgs scenārijs piemeklējis Bostonas elektropopa kolektīvu Passion Pit. Kopš pagājušā gada septembrī izdotā EP Passion Pit - The Reeling, Passion Pit kļuvuši par vienu no visvairāk aprunātajiem jaunajiem vārdiem.

Protams, tas uzliek papildu atbildības nastu pašiem māksliniekiem, proti, rodas nevajadzīgs satraukums un tiek izjusts pienākums nelikt faniem vilties u.tml. Pēc pirmajām "Manners" noklausīšanās reizēm šķiet, ka grupas līderim Maiklam Angelakosam (Michael Angelakos) tas gandrīz ir izdevies. Kādēļ gandrīz? Varbūt tādēļ, ka arī šajā dziesmu apkopojumā jaudīgākā ir un paliek pirmā EP pērle "Sleepyhead" (skat. dzīvo video) ar Džeka Keruaka balss samplu, "Avalanches" cienīgu smalku "burunduku" vokālu un MGMTisku sintezatora solo ar pamatīgu "glide" efektu. Tiesa, albuma versijā "Sleepyhead" ir nedaudz savādāk nomāsterēts un noslēpts plates dziļumā ar 11. kārtas numuru. VIDEO: Passion Pit "Sleepyhead" (Live)

Albuma producents Kriss Zeins (Asobi Seksu, Les Savy Fav) intervijā (skat. video) stāsta, ka centies radīt grandiozu skanējumu, tādu, kas neliktu grupas cienītājiem kavēties atmiņās par "Chunk of Change" mazo platīti. Tas tiešām izdevies ar uzviju - muzikāli ieraksts skan masīvi, aranžējumi ir bagātīgi, variējot starp dzīvajiem instrumentiem un sampliem, apstrādātiem vokāliem un dzīvu bērnu kori.

Passion Pit dzīvajos koncertos ir piecu cilvēku apvienība, taču radošo un studijas darbu veic viens cilvēks, kas būtībā arī ir Passion Pit - Maikls Angelakos (Michael Angelakos).
Passion Pit dzīvajos koncertos ir piecu cilvēku apvienība, taču radošo un studijas darbu veic viens cilvēks, kas būtībā arī ir Passion Pit - Maikls Angelakos (Michael Angelakos). Foto: Publicitātes foto

Maikla Angelakosa zīmols - smeldzīgs falsets - brīžiem tiek aizstāts ar pavisam tradicionālu dziedājumu, piemēram, izteikti 1980. gadu popmūzikas tradīcijās bāzētajā "To Kingdom Come". Viens no skaistākajiem skaņdarbiem, protams, ir aktuālais singls "The Reeling" (skat. audio), taču platē atrodami arī daži ne tik veiksmīgi darbi. Viens no tādiem sintipopam pietuvinātais "Swimming In The Flood", arī daži albuma otrajā pusē atrodamie skaņdarbi īsti atmiņā neiespiežas...

Kopumā lielisks albums, kas tomēr, manuprāt, ir mazliet pārproducēts.

Izdošanas datums - 19.05.2009.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu