Fiery Furnaces "EP" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas iedzīvotāji - brālis un māsa Metjū un Eleanora Frīdbergeri (Matthew & Eleanor Friedberger) gada sākumā laiduši klajā netipiski garu EP.

Fiery Furnaces "EP" (Sanctuary Records) 10/12

Nav brīnums, ka jaunākais Fiery Furnaces b-pušu EP ir 40 minūšu garš un tajā atrodamas desmit dziesmas, dažam labam māksliniekam tas būtu pilnvērtīgs, vesels albums. Pagājušogad grupa izdeva savu pilno plati un daudziem 80 minūšu garo "rokoperu" opusu tā arī neizdevās sagremot, taču daudzu mūzikas izdevumu gada topos "Blueberry Boat" bija viens no lielākajiem favorītiem.

Daudzi mūzikas kritiķi jau paspējuši nodēvēt jauno "EP" par vienu no gada spēcīgākajiem albumiem, kaut arī pašu mākslinieku prāt tas nav lielais LP. Laikam jau viens no iemesliem ir dziesmu popsīgais (labā nozīmē) skanējums, kas "Blueberry Boat" nomocītajiem ir kā svaiga dvesma.

Tik tiešām "EP" sākas vairāk kā pārliecinoši - ar sintezatora motīvu un nelaimīgu, pat traģikomisku dziesmas "Single Again" tekstu Eleanoras izpildījumā. Stāsts par daudzajiem vīriem, kas nākuši un gājuši, beigu beigās liekot stāsta varonei vēlēties būt vienai. Vasarīgais "Here Comes The Summer" jau iekarojis arī Latvijas radiostacijas, savukārt "Evergreen" izklausās kā no kāda 90. gadu vidus britpopa grupas Sleeper albuma.

Viens no retajiem skaņdarbiem, kuru dzied Metjū, "Sing For Me", skan kā agrīnie Flaming Lips, tiesa, grūti atrast tiešas ietekmes Fiery Furnaces mūzikai. Platē atrodama arī debijas albuma "Gallowsbird''s Bark" galvenā singla "Tropical-Iceland" jauna versija. Diemžēl uz plates beigām duets zaudē rotaļīgo sajūtu un brīžiem ieslīgst nevajadzīgos eksperimentos, taču, ja pieņemam, ka tās ir tikai savulaik vinila formātā izdotas b-puses, tad šādas aizķeršanās ir piedodamas.

Tuvākās norādes: Mates Of State, Yo La Tengo, Dresden Dolls.

Izdošanas datums 11.01.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu