The Ting Tings «Sounds From Nowheresville» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Deju zāļu grāvēju «That's Not My Name» un «Shut Up and Let Me Go» autori - britu popmūzikas duets «The Ting Tings» pēc četru gadu pauzes atgriežas ar jaunu plati. Klasisks «sarežģītā otrā albuma» stāsts.

The Ting Tings «Sounds From Nowheresville»

(Columbia Records)

6/12

Parasti pēc veiksmīgas debijas plates ir divi scenāriji: Pirmais - mākslinieks uz karstām pēdām gatavo vēl vienu līdzīgi skanošu albumu, lai nostiprinātu savus panākumus, vienlaicīgi riskējot atkārtoties («Arctic Monkeys» piemērs). Otrais - cenšas otrajā platē kaut ko mainīt, uzlabot, tādējādi riskējot zaudēt sākotnējā skanējuma klausītājus un riskējot vienkārši kļūdīties ar jaunā muzikālā virziena izvēli («Foals», piemēram).

Pēc pirmās plates «We Started Nothing» panākumiem ("Grammy" nominācija) «The Ting Tings» dalībnieki - bundzinieks un vokālists Džūls de Martino (Jules De Martino) un dziedātāja Keitija Vaita (Katie White) aizmuka uz Berlīni, kur prom no draugiem, preses, ierakstu kompānijas centās uzsūkt kādas svaigas muzikālas vēsmas. Toreiz intervijās abi atklāja, ka jaunā albuma nosaukums būšot «Kunst» (vāciski - «Māksla»). «Aiz stūra, netālu no mūsu ierakstu studijas atrodas kāds masāžas salons, kas saucas "Massage Kunst"," tā izteicās de Martino. «Mēs nofotografējām salona izkārtni un nosūtījām mūsu ierakstu kompānijai, piebilstot, ka tā sauksies mūsu jaunais albums. Viņi kļuva traki.»

"Sounds From Nowheresville"
"Sounds From Nowheresville" Foto: Publicitātes foto

Drīz (2010.gadā) sekoja pirmais jaunā muzikālā materiāla vēstnesis - singls «Hands», kas bija dejisks, melodisks, vācu jaunā viļņa ietekmēts superhits, kas dīvainā kārtā nespēja uzrunāt klausītājus (tikai 29.vieta UKtop40). To bija miksējis skotu mūziķis un producents Kalvins Hariss (Calvin Harris). Acīmredzot sarūgtināti par šā singla pieticīgajiem panākumiem, «The Ting Tings» pārcēlās uz Spāniju, atmeta sešas (to skaitā «Hands») no desmit jau ierakstītajām dziesmām un nolēma iet drošāko ceļu - atkārtoties.

Diemžēl rezultātā sanācis ne šis, ne tas. Albuma veiksmīgākie skaņdarbi atrodami plates sākumā. Ierakstu ievada monotons intro «Silence», kas balstās uz ģitāras akordu sienas, bungu breku šāvieniem un pacilājošu, daudzsološu sintezatora motīvu. Seko, manuprāt, albuma labākais skaņdarbs «Hit Me Down Sonny», kurā Keitija zvanu un maršējošu bungu pavadībā lieliski deklamē sev raksturīgā manierē:

«Kicking you out like Speedy Gonzales,

Finito, you lier, iya iya your things are on fire.» Hiphopa trio «Beastie Boys» zīmogs (labā nozīmē) uzspiests uz albuma trešās dziesmas - singla «Hang It Up» (skat. video) - tas ir stampājošs elektro/hiphopa/noiza paraugs, kurā ierepo arī pats Martino. Puslīdz izdevies ir arī «Give it Back», kas balstās uz agresīvām, fūzētām ģitārām, bet diemžēl visi atlikušie skaņdarbi ir cits par citu neizteiksmīgāki.

«Guggenheim» ir jocīgs 1950.gadu «doo-wop» ēras stāstījuma un «Rage Agaisn The Machine» estētikas hibrīds, «Soul Killing» nekontekstā iezogas regejs, «One by One» ir pārāk piesardzīgs sintīpopa paraugs, bet akustiskais «Day to Day» acīmredzot tapis tūres laikā ģērbtuvē kopā ar amerikāņu zvaigzni Pinku, kuru duetam bija tas gods iesildīt ASV.

Albuma pēdējais skaņdarbs «In Your Life» ar smeldzīgo vijoles solo vispār ir katastrofa...

Liekam jaunu bildi iekšā!

Par The Ting Tings

Džūls de Martino ar mūziku nodarbojas jau kopš 1980. gadu beigām, spēlējis pusaudžu grupā «Babakoto», vēlāk grupā «Mojo Pin», savukārt 29 gadus vecā Keitija Vaita sākotnēji dziedājusi meiteņu popgrupā TKO, iesildījusi gadu desmita sākumā populārās britu popgrupas «Steps» un «Five». Pirmā abu mākslinieku radošā sadarbība tika nodēvēta par «Dear Eskiimo», taču neviens no grupas singliem īsti nespēja gūt ievērību («Youtube.com» var atrast «Dear Eskiimo» video dziesmai «Patience»). Tikai kad 2006. gadā, paliekot divatā, Keitija un Džūls pārdēvēja grupu par «The Ting Tings», par duetu sāka rasties lielāka interese. Grupas debijas albums iekaroja gan Apvienotās Karalistes, gan ASV mūzikas tirgu.

Izdošanas datums - 26.02.2012.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu