E.S.T. (Esbjorn Svensson Trio) "Viaticum" (8)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no Zviedrijas džeza mūzikas veiksmīgākajām eksporta precēm - trio E.S.T. (Esbjorn Svensson Trio) - gandrīz jau pirms gada laida klajā jaunu studijas plati "Viaticum".

E.S.T. (Esbjorn Svensson Trio) "Viaticum"

(Act)

8/12

Sastāvs: Esbjorn Svensson: piano Dan Berglund: bass Magnus Ostrom: bungas.

Džeza pianista Esbjorna Svensona trio ir kļuvis par vienu no pēdējo gadu pieprasītākajiem ansambļiem, sniedzot koncertus gan nelielos džeza klubiņos, gan uz lielām rokskatuvēm.

Vēsie zviedri, kā mēdz māksliniekus dēvēt ASV, 2003. gadā laiduši klajā savu pēdējo skaņu albumu "Seven Days of Falling", kas veiksmīgi sintezēja jaunākās 21. gadsimta muzikālās tendences ar akustisko piano džezu. Interesanti, ka minētais ieraksts veikts astoņās dienās un lieliski samiksēts piecās, kas drīzāk atgādina kādas rokgrupas ierakstu sesiju.

Vīru jaunākais disks "Viaticum", manuprāt, ir nedaudz tradicionālāks un klasiskāks, iespējams, tādēļ to laicīgi neizcēlu un neaprakstīju savos albumu apskatos. Varbūt mākslinieku noslogotais koncertu grafiks (E.S.T. ir viens no pieprasītākajiem džeza kolektīviem Eiropā) nav ļāvis vairāk laika veltīt jaunās plates ierakstam, tomēr platē netrūkst arī interesantu skaņas eksperimentu.

Kopumā skaists un melodisks piano džezs ar retām psihedēliskām atkāpēm un epizodiskiem skaņu dizaina elementiem.

Izdošanas datums 24.01.2005.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu