50 Cent "Curtis" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laiku pa laikam mūzikas industrijas darboņi izspēlē varbūt nedaudz piemirstu, bet efektīvu mārketinga triku, radot mūzikas patērētāju vidū sāncensības garu.

50 Cent "Curtis" (Aftermath) 7/12

"Triks" saucas "kurš pārdos vairāk". Atcerieties kaut vai 1995. gadu, kad Blur apzināti pārcēla sava jaunākā singla izdošanu, lai veikalu plauktos tas nonāktu vienlaicīgi ar konkurentu Oasis singlu "Roll With It". Protams, prese to vien gaida, lai kurinātu kaislības un rezultātā ieguvēji ir gan vieni, gan otri - publicitāte un ekstra pārdoti ierakstu eksemplāri.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=751585&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Pēc līdzīga scenārija šonedēļ norisinās divu Amerikas hiphopa grandu - 50 Cent un Kanje Vesta (Kanye West) cīniņš. Visticamāk, lai radītu papildus intrigu un papildus publicitāti Vests mainīja savu sākotnējo ieceri un savu trešā studijas albuma "Graduation" izdošanas datumu pārcela nedēļu agrāk, lai tas sakristu ar 50 Cent jaunā diska "Curtis" izdošanas laiku.

Par turpmāk sekojošo vārdu apmaiņu abu zvaigžņu starpā jau esam ziņojuši, piebildīšu tikai, ka šobrīd izskatās, ka Kanje Vests tomēr nedēļas beigās pārspēs savu konkurentu - disku pārdošanas rezultāti nedēļas sākumā rāda, ka Vests ir pamatīgi atrāvies.

Cilvēks, kurš dzīvo pēc principa "Kļūsti bagāts vai mirsti cenšoties" (Get Rich or Die Tryin'') acīmredzot izvēlējies kļūt bagāts.

Jau ziņojām, ka 50 Cent, īstajā vārdā Kērtiss Džeimss Džeksons III paziņojis, ja gadījumā viņš zaudēs šo "cīņu" ar Kanje Vestu, tad vispār gatavs aiziet no mūzikas, jo būs zaudējis ticību tam hiphopam, ko viņš uzskata par īsto. Un viņš varēs to mierīgi atļauties, galu galā pirmos divus albumus viņš pamanījies pārdot 21 miljonos eksemplāru. Patiesībā 50 Cent šobrīd savus lielākos ienākumus saņem ar ārpus mūzikas aktivitātēm - puisis noslēdzis uz pieciem gadiem līgumu ar "Reebok", kas izplatīs viņa "G-Unit" sporta apavus, kas ir daļa no "G-Unit" apģērbu līnijas, viņš ir "PlayStation 2" spēles "50 Cent: Bulletproof" galvenais varonis, reklamē prezervatīvus, enerģijas dzērienus, raksta grāmatas [:)] spēlē filmās kopā ar Nikolasu Keidžu un Robertu De Niro ... tādēļ nav brīnums, ka pati mūzikas palikusi otrajā plānā.

Tas arī jūtams jaunajā albumā "Curtis", kurā 50 Cent būtībā paļāvies uz vairākiem superproducentiem, pieaicinājis pāris zvaigžņu viesmāksliniekus, taču var just, ka tā īsti jau vairs nav par ko repot ...

Albumu ievada 50 sekunžu garš dialogs no britu spriedzes filmas "Shooters", kas, turpinot ieroču tematiku, pāraug dinamiskā "eminemiskā" "My Gun Go Off". "Man Down" ekspluatē "Scooby Doo" tēmu, savukārt visur esošais senegālietis Eikons (Akon) iedziedājis "I''ll Still Kill" piedziedājumu - fonā kārtējie šāvieni. "I Get Money" samplē 80. gadu repa dueta Audio Two hita "Top Billin''" fragmentus.

Izskatās, ka producents Timbalands (Timbaland) ar gariem zobiem noproducējis skaņdarbu "Ayo Technology", kurā piedziedājuma tēma uzticēta Džastinam Timberleikam (Justin Timberlake) - neizteiksmīgs hits, manuprāt. "Follow My Lead" ir tradicionāla hiphopa dāmu deja, kurā dzirdams baltais soulmenis Robins Siks (Robin Thicke). "Movin'' on Up" samplē 60. gadu soulmūzikas grupu "The Miracles", tam seko plates vadošais singls un, manuprāt, vienīgais albuma A klases singls "Straight to the Bank".

Noteikti jāpiemin vēl vairāki viesmākslinieki, starp kuriem Kērtisa patrons un atklājējs Eminems, Dr Dre, Mērija Dž. Blaidža (Mary J. Blige), Nikola Šercingere (Nicole Scherzinger) no "PussyCat Dolls", kā arī "G-Unit" biedri Young Buck un Tony Yayo.

Par saturu neizteikšos - hiphopā mani interesē tikai mūzika (ar retiem izņēmumiem).

Izdošanas datums: 11.09.2007.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu