Ronny Jordan "At Last"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ronijs Džordans (Ronny Jordan) ir viens no maniem iecienītākajiem džeza mūzikas ģitāristiem, mākslinieka vienkāršais un elegantais spēles stils atšķirībā no daudziem ģitāras tehnikas apsēstiem virtuoziem patīkami atsvaidzina.

Ronny Jordan "At Last"

(N2K)

10/12

Par savu lielāko muzikālo elku un ietekmi Džordans uzskata leģendāro Vesu Montgomeriju (Wes Montgomery), ko, klausoties viņa ierakstus, nevar nepamanīt.

Ronijs Džordans dzimis 1962. gadā Londonas mācītāja ģimenē, un, uzstāšanās agrā bērnībā kopā ar dažādām gospel mūzikas grupām, lielā mērā noteica mākslinieka turpmāko muzikālo attīstību. 80. gados Džordans aizraujas ar džezu un 90. gadu sākumā, eksplodējot hiphopa kustībai, sāk izmantot savā mūzikā arī to.

"At Last" ir mākslinieka astotais albums, kas atšķirībā no agrīnajiem acid jazz un pēdējā "Covers Record", kurā dominēja hiphopa bīti, ir daudz piezemētāks un vieglāks. Šoreiz ģitārists pievērsies soula, R&B, smooth jazz neuzbāzīgajām noskaņām, īpaši to akcentē vienīgā vokālā kompozīcija albumā "You Might Need Somebody", kas pirms dažiem gadiem bija kļuvusi populāra jaunās dziedātājas Shola Ama Izpildījumā; šoreiz to iedziedājusi soul jazz vokāliste Crystal Lake.

Izdošanas datums 22.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu