The Russian Futurists "Our Thickness"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena cilvēka orķestris "The Russian Futurists" piedāvā jaunu skaņuplati "Our Thickness".

The Russian Futurists "Our Thickness" (Upper Class) 9/12

Kamēr gads vēl tā īsti nav iesācies un galvenās ierakstu relīzes gaidāmas tikai janvāra beigās, februārī ir iespēja vēl un vēl pārlapot pagājušā gada ierakstus, no kuriem daudzi paslīdējuši garām vērīgajām mūzikas kritiķu acīm. Kāds mans paziņa izteicās: "Tikai tagad es sāku veidot 2004. gada albumu topu." Tik tiešām ar laiku atklājas arvien jauni ieraksti, kas sākotnēji palikuši nepamanīti vai nenovērtēti.

"The Russian Futurists", kas būtībā ir viena cilvēka, Kanādas iedzīvotāja Metjū Edama Harta (Matthew Adam Hart) mājas studijas projekts, izdevis jau trīs albumus, no kuriem 2001. gada "The Method Of Modern Love" un 2003. gada "Let''s Get Ready To Crumble" bieži viesojušies arī manā atskaņotājā. Dīvaini, bet pagājušajā gadā, kad klajā nāca jaunākais Harta disks "Our Thickness", tik vien kā izskrēju tam cauri un noliku malā.

It kā "The Russian Futurists" nav no tām "visu laiku mīļākajām" grupām, drīzāk tā ierindojas kaut kur blakus High Llamas, Salako ierakstiem. Atsevišķas kompozīcijas ir izcilas, taču kopumā "futūristu" simfoniskā popa plates ir vienkārši solīdi veikumi. Tas pats jāsaka arī par jauno disku - pirmās divas kompozīcijas "Paul Simon" un īpaši "Sentiments Vs. Syllables" ir izcili melodiskas. Agrīno albumu "skaņu siena", ko veidojis Harts, šoreiz attālinājusies, dodot vairāk iespēju izvērsties bītiem (Harts izrādās ir liels hiphopa fans) un sintezatoru melodijām. Pazudusi arī akustiskā ģitāra un mutes harmonikas, kas brīnišķīgi sadzīvoja ar elektronisku skaņu jūkli lieliskajā 2003. gada plates skaņdarbā "It''s Actually Going To Happen". Tomēr "The Russian Futurists" unikālais un dziļi fascinējošais skanējums neļauj to sajaukt ar kādu citu mākslinieku darbiem, kaut brīžiem Harta mūzikā var saklausīt kaut ko no "The Flaming Lips", "High Llamas" vai "Magnetic Fields".

Lai gan Harts savus albumus ieraksta mājas guļamistabā ("Let''s Get Ready To Crumble" ierakstīts par 100 dolāriem), 2004. gadā viņš sapulcināja dzīvo sastāvu un devās koncerttūrē. Par "The Russian Futurists" faniem kļuvuši gan R.E.M., gan Greiems Koksons ("Blur").

Izdošanas datums 03.05.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu