Elvis Costello «When I Was Cruel»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visu janvāri mēģināšu atskatīties uz 2002. gada mūzikas ierakstiem, kas varbūt paslīdējuši klausītāja ausīm garām, bet ir pietiekoši interesanti, lai par tiem vēlreiz atgādinātu.

Elvis Costello «When I Was Cruel»

(Island)

9/12

Šoreiz pievērsīšos tikai populārās mūzikas virzieniem (pop, rock, electronic...), akadēmiskās, džeza un pasaules mūzikas ierakstiem atvēlot vietu turpmākajos CD apskatos. Daļa no šiem ierakstiem ir atrodama arī manis sastādītajā gada albumu Top 50 sarakstā.

Pēc sešu gadu nosacītas klusēšanas Elviss Kostelo (Elvis Costello) ir atgriezies ar jaunu studijas ierakstu «When I Was Cruel», kas atsauc atmiņā veco labo Kostelo skanējumu. Liekas, ka kopš 1977. gada, kad iznāca mākslinieka pirmais albums «My Aim Is True», Kostello ir beidzot atradis jaunus radošās enerģijās krājumus. Manuprāt, albums, kurā visas dziesmas ir spēcīgas un pašpietiekamas ir ļoti izdevies.

Interesanti, ka Latvijā Kostello nekad nav īsti bijis iecienīts mūziķis, arī šis jaunais ieraksts klausītājam ir gājis secen, mūzikas veikali baidās pat iepirkt vairāk par vienu albuma kopiju... Paradoksāli, ka arī tādi pasaulē, īpaši britu salās, iecīnīti rokmūzikas dziesminieki kā Pols Velers (Paul Weller), Niks Dreiks (Nick Drake) un jau minētais Kostello Latvijas klausītājam ir pilnīgi sveši. Tā vietā tiek dota priekšroka tādiem māksliniekiem kā, piemēram, Deivids Grejs (David Grey)...

Lai nu kā, tiem, kas kādreiz klausījušies 1970. gadu beigu Kostello lieliskos ierakstus, «When I Was Cruel» būs patīkama atkal tikšanās ar šo savdabīgo dziesminieku.

Izdošanas datums 23.04.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu