Erik Truffaz «Saloua» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atšķirībā no nedaudz vēsās un mehāniskās Nīlsa Petera Molvēra skaņu pasaules, franču trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz) rada vitālu un daudzslāņainu žanru un tautu mūziku skaņu kokteili.

Erik Truffaz «Saloua»

(Blue Note)

9/12

Vēl svaigā atmiņā mākslinieka negaidītā viesošanās Rīgā ar iepriekšējās skaņuplatesprogrammu. «The Walk of the Giant Turtle», atšķirībā no mākslinieka iepriekšējiem ierakstiem, bija vairāk orientēts uz džeza un īpaši roka žanru sintēzi.

Pēdējā platē «Saloua» Trifā atgriežas pie arābu mūzikas, izmanto vairākus austrumu dziedātājus, hiphopa māksliniekus, eksperimentē ar regeja, dub, fanka, psihedeliskā roka ritmiem. Platē dzirdams Tunisijas dziedātājs Mounir Troudi un Šveices reperis, dzejnieks Nya.

Protams, arī Trifā gadījumā jāatgriežas pie leģendārā trompetista Mailsa Deivisa, īpaši viņa «fusion» daiļrades posmā, kad tapa «Bitches Brew» un «In a Silent Way», tomēr Eriks Trifā ir spējis izkopt pats savu neatkārtojamu skanējumu.

Jāsaka, ka šis ieraksts nav īsti solis uz priekšu, jo arābu mūzikas elementi jau dzirdēti platē «Mantis» (2002), progroka ģitāra - «The Walk of the Giant Turtle» (2003), elektronika - vēl agrīnajos ierakstos. Tomēr, ja esat Trifā cienītājs, visticamāk nevilsieties.

Izdošanas datums 04.04.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu