Black Rebel Motorcycle Club «Take Them On, On Your Own» (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma trio B.R.M.C. (Black Rebel Motorcycle) atgriežas ar jaunu plati, kas diemžēl klausītājam neko jaunu un interesantu vairs nesniedz.

Black Rebel Motorcycle Club «Take Them On, On Your Own»

(Virgin)

6/12

Grupa, kuras sastāvā ir divi amerikāņi un viens brits, 2001. gadā pārsteidza mūzikas pasauli ar klasisku 80. un 90. gadu indie/shoegaze roka albumu, kura skanējums necik daudz neatšķīrās no «Creation» izdevniecības lepnuma Jesus And The Mary Chain ierakstiem.

Ja pirmā tikšanās ar māksliniekiem vēl likās interesanta, tolaik valdošās «new metal» mūzikas kontekstā, tad šobrīd, kad rokmūzikas pasaulē dominē dažādi arhaiski roka veidojumi, kā Jet, Kings Of Leon u.tml., B.R.M.C. grupas otrais albums «Take Them On, On Your Own» ir smagnējs, trokšņains un stipri vienmuļš. Pat salīdzinājumā ar debijas ierakstu jaunā plate ir, manuprāt, muzikāli vienveidīga un tehniski nenoslīpēta, kaut vai dziesmu secībā. Arī saturiski grupas politiskais protests pret ASV valdību izklausās visai bērnišķīgi un nepārliecinoši.

«Take Them On, On Your Own»
«Take Them On, On Your Own» Foto: Publicitātes

Protams, grupas vizuālais tēls un videoklipu estētika kalpo kā labs āķis mūsdienu vizuālās auditorijas piesaistei, tomēr bezpersoniskas interjera rokmūzikas uzbrukums klausītājam, kas vērojams pēdējos gados, manuprāt, daudz neatšķiras no n-tajām interjera lounge un chill out mūzikas kompilācijām, kuras tik ļoti iecienījuši daudzi mūzikas «baudītāji».

Izdošanas datums 02.09.2003.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu