Estelle «All Of Me»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Populārā singla «American Boy» zvaigzne - britu R&B dziedātāja Estelle (Fanta Estelle Swaray) pēc trīs gadu pauzes atgriežas ar savu trešo studijas plati «All Of Me», kurā kā viesmūziķi dzirdami tādi mākslinieki kā Kriss Brauns (Chris Brown), Trejs Songzs (Trey Songz), Džanele Monē (Janelle Monáe) un Riks Ross (Rick Ross).

Estelle «All Of Me»

(Warner Music)

8/12

Jaunais ieraksts seko 2008.gada izrāvienplatei «Shine», no kuras par lielāko hitu gan dzimtajā Lielbritānijā, gan Amerikā kļuva kopdarbs ar reperi Kanji Vestu (Kanye West) «American Boy». «Shine» britu salās pārdots 100 000, bet ASV 233 000 kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Uz karstām pēdām gadu vēlāk Estelle laiž klajā jaunu dziesmu, kas stilistiski kardināli atšķīrās no ierastās hiphopa un R&B estētikas. Dziesmu sev ierasti dejiskā manierē producēja viens no pēdējo gadu populārākajiem hausmūzikas dīdžejiem - francūzis Dāvids Geta (David Guetta), kas kļuvis par tādu kā magnētu daudzām popmūzikas zvaigznēm, kas izslāpušas pēc jaunām skaņām. Dejas un jaunu skaņu meklējumi turpinājās arī nākamajā singlā «Fall in Love» - kopdarbā ar sešu «Grammy» balvu ieguvēju - soulmūziķi Džonu Ledžendu (John Legend). Tomēr ne viens, ne otrs singls neguva plašu ievērību, un tas pamudināja Estelli atgriezties pie saknēm - pie soula, hiphopa un R&B pamatvērtībām.

Estelle «All Of Me»
Estelle «All Of Me» Foto: Publicitātes foto

Rezultātā tapis 15 dziesmu ieraksts, kurā Estelle cieņā noliec galvu Šadē (dziesmā «Thank You») un īpaši Lorinas Hilas (Lauryn Hill) priekšā, kuras 1998.gada debijas plate («The Miseducation of Lauryn Hill») vēl joprojām ir viens no veiksmīgākajiem denshola/doo-wop/hiphopa/neosoula paraugiem. «I just want them to pull out ‘The Miseducation again,» dziesmā «Speak Ya Mind», atsaucoties uz Hilas plati, skandē Estelle.

Kā atzīst pati dziedātāja, šis ir viņas personiskākais albums, kurā viņa atļaujas atklāt savu sievišķīgo, mazliet trauslo būtību. Albumā šo vadlīniju akcentē minūti gari dialogu skiti par savstarpējām attiecībām, draudzību, karjeru, izglītību u.tml. Tajos fona pavadījumu radījis hiphopa grupas «The Roots» ilggadējais līderis - kolorītais bundzinieks, mūzikas žurnālists un producents ?uestlove jeb Ahmirs Tomsons (Ahmir «?uestlove» Thompson).

Muzikāli plate ir gana krāsaina. Šeit ir gan

futūristisks R&B, gan dažādi tradicionāli hiphopa bīti, šis tas no doo-wop, šis tas no neosoula un tradicionālas popmūzikas.

Dažas dziesmas platē Estellei radīt palīdzējis Džons Ledžends (John Legend), savukārt otrā singla, R&B balādes «Thank You» autors ir senegāliešu producents Eikons (Akon). «Cold Crush» savukārt ir atsauce uz 1980.gadu pirmās puses R&B - kaut kas no Čakas Hānas (Chaka Khan) vai Aleksandra Onīla (Alexander O'Neal)estētikas.

Lai arī platē nav atrodams neviens līdzvērtīgi nesošs singls slavenajam «American Boy», kopumā «Shine» kvalitatīvs žanra paraugs.

Izdošanas datums - 28.02.2012.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu