Kings Of Leon «A-ha Shake Heartbreak» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kings Of Leon ir radījuši patiesi dārgu rokmūzikas dimantu - «A-ha Shake Heartbreak». Tas ir negaidīti labs turpinājums pirms gada izdotajam albumam «Youth & Young Manhood», jāpiebilst gan, ka ar norvēģu zēniem A-ha šim ierakstam nav nekāda sakara.

Kings Of Leon «A-ha Shake Heartbreak»

(Hand Me Down/BMG)

11/12

Kings Of Leon ir trīs brāļi un brālēns, auguši mācītāja ģimenē, kas kopā ar ģimeni ceļojis pa ASV Dienvidiem, sludinādams to Kungu un likdams dēliem klausīties veco 70. gadu roku. Kad ģimene pārcēlusies uz pastāvīgu dzīvesvietu Nešvilā, puiši, pieaicinādami brālēnu, izveidoja grupu, ko nodēvēja sava tēva vārdā – Kings Of Leon.

Pēc pagājušā gada debijas ieraksta, ko mūzikas prese uzņēma ar milzīgu sajūsmu, no grupas tika gaidīts vismaz līdzvērtīgs turpinājums. Šoreiz Kings Of Leon ir pārspējuši paši sevi, manuprāt, jaunākais grupas veikums ir vienkārši teicams. Iespējams, daudzi atceras manus kritiskos vārdus attiecībā uz «Youth & Young Manhood», tas tiesa, kontekstā ar «garage rock revival» jūkli pagājušogad puišu veikumu īsti līdz galam nespēju «sagremot», galu galā kļūdīties ir cilvēcīgi. Tieši nesen vēlreiz noklausījos minēto plati un atradu to tiešām par ļoti labu esam, taču «A-ha Shake Heartbreak», manuprāt, tomēr ir vēl spēcīgāks ieraksts.

Plate sākas ar episku ģitāras motīvu, kuram pievienojas dzidrs bass un bungu šķīvji, kas drīz pāraug grupai raksturīgā 70. gadu roka skanējumā. Otrais albuma treks «King of the Rodeo» ir perfekti izstrādāts un aranžēts (minimāliem līdzekļiem), tajā centrālo lomu spēlē ģitāras rifs, kas «kustas» uz vienas nots. Kā pirmais albuma singls izvēlēts dejiskais «The Bucket», kura videoversijā varam pārliecināties, ka Kings Of Leon ir šobrīd stilīgākie rokeri, apvienojot savā vizuālajā tēlā 70. gadu hipiju un mūsdienu sporta apģērbu estētiku. Platē atrodamas arī vairākas balādes, no kurām, manuprāt, lieliskākā ir «Day Old Blue», kas sākas ar akustisko ģitāru un dziesmas vidū pāraug skaistā piedziedājumā.

Paši mūziķi atzīst, ka ieraksta laikā klausījušies visdažādāko mūziku - sākot no klasiskā «rhythm and blues», hiphopa un tādu grupu kā Talking Heads daiļrades, kas ietekmējis ierakstu sesiju. Dziesmu teksti radušies grupas pusotru gadu ilgajā koncertturnejā.

Kings Of Leon "A-ha Shake Heartbreak"
Kings Of Leon "A-ha Shake Heartbreak" Foto: Publicitātes foto

«Dziesmas ir ļoti dažādas,» stāsta vokālists Keilebs Folouvils (Caleb Followill). «Mēs rakstījām par tādām lietām, ko ikdienā bieži vien noklusējam, par ko nerunājam. Tās ir dziesmas par kautiņiem, mīlestību, slepkavībām, seksu ... par jebko.»

Izdošanas datums 01.11.2004.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu