Richard Ashcroft «Keys To The World» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušais grupas «The Verve» solists Ričards Eškrofts (Richard Ashcroft) šonedēļ atgriežas ar trešo studijas albumu «Keys To The World».

Richard Ashcroft «Keys To The World»

(Parlophone)

7/12

Mākslinieka pēdējā plate «Human Conditions» datējama ar 2002. gadu, un ar jauno ierakstu Ričards Eškrofts jau skaļi paziņojis, ka cer atgriezties rokmūzikas Olimpā. Jauno veikumu mākslinieks jau paspējis salīdzināt ar paša Marvina Geja (Marvin Gaye) ģeniālo 1971. gada disku «What»s Goin» On», kā arī pats sevi nodēvējis par mūsdienu Šekspīru, Nostradamu un Jēzu Kristu.

Mēs jau saprotam, pagājuši jau četri gadi kopš Eškrofta pēdējā ieraksta, kurš nebija nemaz tik veiksmīgs, daudzi paspējuši piemirst bijušo «verves» dziedātāju. Šādi skaļi paziņojumi ir tikai pašsaprotams mārketinga triks ...

Viens no cilvēkiem, kas nebija piemirsis Eškroftu, noteikti ir nu jau pasaules slavu ieguvušās grupas Coldplay līderis Kriss Martins (Chris Martin), kas šīs vasaras labdarības akcijas «Live 8» uzstāšanās laikā pārsteidza skatītājus, uzaicinādams Eškroftu uz skatuves izpildīt slaveno «The Verve» hitu «Bitter Sweet Symphony». No malas tas var izskatīties pagalam nelāgi, proti, «slavenais Martins» cenšas glābt «nelaimīgā Eškrofta» karjeru, gluži kā tas notika ar puišiem no Embrace...

Neskatoties uz šo savdabīgo Eškrofta reklāmas kampaņu, albuma pirmais singls "Break The Night With Colour" pagājušonedēļ britu singlu topā debitēja trešajā vietā. Visticamāk, arī pats albums gūs pieklājīgus komerciālus panākumus, katrā ziņā ierakstā ir atrodams vēl kāds potenciāls singls, proti, skaņdarbs "Music Is Power", kas uzbūvēts uz fankmūzikas leģendas Kērtisa Meifīlda (Curtis Mayfield) sempla "It"s All Over". Šoreiz gan Eškrofts parūpējies par autortiesību nokārtošanu, acīmredzot mācība ar "The Rolling Stones" un "Bitter Sweet Symphony" stīgu semplu ir ņemta vērā.

Plate iesākas ar dinamisko, pūšamo instrumentu pavadīto roka numuru «Why Not Nothing», kurā līdzīgi jau minētajam Marvina Geja ierakstam Eškrofts izsauc neskaitāmus eksistenciālus jautājumus par karu, mieru, reliģiju u.tml. Būtu priecīgs, ja šis skaņdarbs nebūtu ievadošais, ar katru jaunu klausīšanās reizi rodas vēlme to pārslēgt uz nākamo dziesmu. Jo tieši sekojošais melodiskais un pacilājošais «Music Is Power», manuprāt, ir plates labākais skaņdarbs. Teicams ir arī «eškroftiskais» singls «Break The Night With Colour», taču diemžēl turpinājumā mākslinieks sāk atkārtoties un brīžiem atražo kaut ko no «Oasis» epohālajām mīlas balādēm («Words Just Get In The Way», «Cry Til The Morning»).

Otra plates virsotne ir titulskaņdarbs «Keys To The World», kurā jūtama tā spriedze, kas savulaik raksturoja «The Verve» mūziku. Taču kopumā albums ir diezgan viduvējs ... diemžēl.

Izdošanas datums 23.01.2006.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu